Jan Roger Østby, nyhetsredaktør i NRK Sapmi, korrigerer påstand om festdrakt fra Bernt Olufsen.
Jan Roger Østby, nyhetsredaktør i NRK Sapmi, korrigerer påstand om festdrakt fra Bernt Olufsen.

MENINGER:

Bernt Olufsen, sjekk fakta

«Journalistene i NRK Sápmi jobber etter de samme etiske og profesjonelle standardene som andre journalister. Dette gjelder selvfølgelig også når vi dekker saker som angår samer», skriver Jan Roger Østby.

Publisert Sist oppdatert

Mediekritiker Bernt Olufsen kommer med påstander om klesvalget til våre journalister som ikke holder vann i kommentaren «NRK-sjef i saksen».

Journalistene i NRK Sápmi jobber etter de samme etiske og profesjonelle standardene som andre journalister. Dette gjelder selvfølgelig også når vi dekker saker som angår samer.

Vi etterstreber en høy bevissthet knyttet til samfunnsrollen vår og behovet for kritisk journalistikk.

NRK dekket aksjonen i Oslo i forrige uke som løpende nyhetsdekning der det naturligvis ble stilt kritiske spørsmål til alle parter. Ingen av NRKs journalister hadde på seg samekofte eller andre festantrekk. Alle stilte i nøytrale arbeidsklær i tråd med NRKs kleskode for utegående reportere.

Olufsen henviser i sitt svar til et innslag i Nyhetsmorgen der reporteren har på seg et skjerf. Dette er hverken en kofte eller en del av en kofte, og i hvert fall ikke et festantrekk. Det er et samisk hverdagsskjerf som holder reporteren varm.

Hva gjelder klesvalget til journalistene i NRK Sápmi for øvrig så står vi inne for at det i 2023 må være opp til den enkelte å bestemme hva de skal ha på seg.

———————————————-

Bernt Olufsen svarer på kritikken fra NRK Sapmi her: «Beklager den sleivete formuleringen»

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til [email protected].

Powered by Labrador CMS