Bernt Olufsen så dette skjerfet på NRK, men beklager nå formuleringen han hadde om samedrakt.
Bernt Olufsen så dette skjerfet på NRK, men beklager nå formuleringen han hadde om samedrakt.

MENINGER:

Beklager den sleivete formuleringen

«Jeg skrev at jeg hadde observert en reporter i samedrakt. NRK har overfor Medier24 benektet at dette er tilfelle», skriver Bernt Olufsen.

Publisert Sist oppdatert

I mitt skråblikk på Isaksene, kleskoder og troverdighet i NRK skrev jeg at jeg hadde observert en reporter i samedrakt fra dekningen av aksjonene i Oslo mot vindkraft på Fosen.

NRK har overfor Medier24 benektet at dette er tilfelle.

Etter flere søk i NRKs arkiv har det ikke lykkes meg å gjenfinne det direktesendte innslaget som utløste min refleksjon. Jeg har likevel ingen grunn til å tvile på NRK i denne saken og må derfor få beklage den sleivete formuleringen.

Jeg ser ikke bort fra at mine refleksjoner ble framkalt av dette innslaget hvor en NRK-reporter bærer et rødrutet skjerf eller sjal lik det flere av aksjonistene var ikledd.

Innslaget er fra en direktesending i Nyhetsmorgen 1. mars, og handler om blant annet tilførsler av reinskinn og tørket reinkjøtt for utvidelsen av aksjonen.

En god illustrasjon på hva jeg mente var fravær av kritiske innfallsvinkler i NRKs dekning.

———————————————-

Dette er svar på innlegget fra Jan Roger Østbys tekst. Den kan du lese her.

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til [email protected].

Powered by Labrador CMS