Wolasmal håper og tror politisk interesserte nordmenn vil ha nytte av å se dyktige engelskspråklige gjester i for eksempel Urix .

MENINGER:

Kjære medie-Norge! Er ikke tiden moden for en globalisering av nyhetsstudioene våre?

«Det er på tide å heve nivået», skriver Ayesha Wolasmal.

Publisert

Denne teksten ble først publisert på Wolasmals Facebook-profil, og er gjengitt med tillatelse.

Det er mange som reagerer på at den norske Iran-dekningen ikke holder mål. At den norske vinklingen dominerer dekningen. Jeg er enig.

Det er rørende å se stortingspresidenten snakke varmt om det norske demokratiet og alt som er så fint med landet vi bor i. Det er et viktig og koselig perspektiv. Men jeg tror også vi som samfunn har godt av å se utover den «norske knaggen». At vi inkluderer flere stemmer. Stemmer som har inngående kompetanse på aktuelle utenrikspolitiske spørsmål. Hvordan ting faktisk henger sammen.

Jeg tror dette henger sammen med at norske medier i altfor liten grad bruker engelskspråklige eksperter. Det er veldig synd og fører til et lavere nivå enn nødvendig omkring brennaktuelle og viktige globale hendelser som krever mer enn personlige og intime beretninger.

Norge har blitt et mye mer globalt land. Vi har heldigvis begynt å tiltrekke oss store og små navn innenfor ulike fagmiljøer. Disse menneskene er ofte gode nok til å være på BBC og CNN, men i Norge blir de ofte tilsidesatt til fordel for ganske enkle norskspråklige skildringer.

Er ikke tiden moden for en globalisering av nyhetsstudioene våre? At vi åpner mediehusene for internasjonale eksperter, at vi rett og slett hever nivået litt?

Nordmenn er de blant de beste i verden på både å forstå og snakke engelsk. Vi strømmer internasjonale tv serier og løper til litteraturhusene rundt om i landet når de gjester internasjonale gjester.

Jeg håper og tror politisk interesserte nordmenn vil ha stor nytte av å se en dyktig engelskspråklig gjest i Urix med jevne mellomrom. Jeg tror faktisk vi tåler det. At vi er smarte nok. Hva tror dere?

Avslutter med et sitat fra Anna Sorokin, den sleipe stesøsteren til Anna Karenina. Kom igjen, kjære Norge: «Don't be so basic»!

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS