Hilde Lysengen Havro, ansvarlig redaktør og daglig leder i Avisa Valdres.

Beklager etter leveringstrøbbel

Avisa Valdres reduserte antall utgaver for å passe med avisdistribusjonen. Likevel beklager de leveringsfeil første uka med nytt leveringssystem. Posten sier det nå skal være i orden.

Publisert

I Valdres går lokalavisen nå ut på lederplass og beklager til sine abonnenter, etter at tirsdagsavisen mangler for flere hundre abonnenter.

Avisen hadde før tre papiraviser i uka, men meldte i mai at de skulle gå over til kun to fra starten av juli. Det førte til kluss, uten at de er helt sikre på hva som gikk galt.

– Me har fått velfortent kjaft, skriver redaktør Hilde Lysengen i lederen.

De er med i ordningen staten betaler for – med at Posten får betalt for å levere avisen tre dager i uka i tillegg til de dagene de leverer post. Det nye anbudet trådde i kraft denne uka.

Lysengen skriver til sine lesere at hun håper de har forståelse for at det i oppstarten blir forsinkelse på avisen. 

– Der våre faste bodsjåførar etter mange år på same rute nær sagt kunne køyrd ut avisa i blinde, er det no nye rutinar som skal på plass for Posten, skriver hun.

Medier24 har vært i kontakt med Posten. De bekrefter at det ble en feil denne tirsdagen i Valdres, men sier problemet nå er løst.

Ble for dyrt å levere selv

Denne våren sto Avisa Valdres i dilemmaet med hva de skulle gjøre med papiravisen. Antallet papirabonnenter har sunket med rundt 10 prosent hvert år, skriver redaktøren.

Fallet i abonnenter, annonseinntektene går ned og at det å trykke og levere papiravis koster mer penger enn før gjorde at det ble for dyrt for avisen å drive med distribusjon.

Lysengen skriver at det sto mellom å kutte i antall journalister eller finne billigere løsninger for å få avisen levert.

– For oss er svaret på spørsmålet enkelt: Me må satse på journalistikken når det ligg ei ny løysing for avisombering på bordet.

Endringer for flere aviser

Amedia har også lagt ned sin distribusjon av aviser. Fra 1. juli overtok Schibsted eierskapet for de fleste av rutene deres, resten kom inn i anbudet der staten betaler for leveringen.

Overgangen med å legge ned distribusjonen startet denne våren, og har ført til flere problemer i blant annet Romerike, Vestfold og Telemark.

– Jeg har beklaget på det sterkeste til abonnentene våre flere ganger den siste tiden, sa redaktør i Østlands-Posten, Eirik Haugen, til Medier24.

Antallet aviser og antallet abonnenter som nå får avisen levert av Posten vi anbudet har økt, og blant annet halvparten av alle Nationens papirabonnenter er nå inne i ordningen. 

Etter den første uka opplyser Posten til Medier24 at det går fint med leveringen av lokalaviser, og at unntaket i Valdres skal være løst. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS