Mens Russland invaderer Ukraina, befinner flere norske journalister seg i landet for å dekke situasjonen.
Både TV 2 og NRK har bred dekning av krigen som utspiller seg.
Utenrikssjef i TV 2, Aslaug C. Henriksen forteller at TV 2s team befinner seg i Kharkiv sammen med andre internasjonale TV-stasjoner.
– Vi tar fortløpende vurderinger og har god kontakt med sikkerhetsselskapet som vi samarbeider med. Det er angrep flere steder i Ukraina, så det er foreløpig vanskelig å vite hvor trygt det er på veiene mellom byene. Akkurat nå har vi valgt å bli i Kharkiv og ha is i magen, sier Henriksen til Medier24.
– Har ikke ord
For TV 2s ledelse handler det nå om å samle mest mulig informasjon fra uavhengig kilder, ifølge utenrikssjefen.
Hun ble oppringt i natt om bombingen, og beskriver sikkerhetssituasjonen i Europa som spesiell og en helt ny.
– Jeg har ikke ord om det som har skjedd i natt. Det er veldig skremmende, og jeg er spent på hvordan dette utvikler seg de neste dagene.
– Hvor viktig er det å ha journalister i felt, så langt det er sikkerhetsmessig forsvarlig?
– Det er viktig at vi er der for å fortelle lidelsen til sivilbefolkningen. De har levd under denne konflikten i åtte år. Det er viktig at vi har mulighet til å være der og møte dem, svarer Henriksen og understreker at sikkerheten kommer først.
– Sikkerheten er første prioritet
NRKs utenriksredaktør, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, forteller at de følger situasjonen nøye.
NRK har sitt team i Kyiv, og har løpende kontakt med dem.
– Sikkerheten er første prioritet og vi vurderer det slik at de er på et trygt sted. Men det er en fortløpende vurdering slik situasjonen utvikler seg, sier Falkenberg Mikkelen til Medier24.
Han er ikke tvil om viktigheten av at pressen er tilstede i det som nå foregår i Ukraina.
– Vi står oppe i kanskje den største utenrikspolitiske begivenheten i vår tid. Det første gang på lenge at en vi ser en krig av dette formatet i Europa. Dette er noe NRK vil dekke tungt fremover.
– Det kan sammenlignes med Berlin-murens fall, 11. september 2001 og Irak-krigen.
NRK har også et team på den andre siden av grensen, med blant annet Moskva-korrespondent Jan Espen Kruse.
– Vårt team i Russland vil jobbe og gjøre en så god jobb som mulig ut ifra de forholdene de har. Det er krevende å jobbe på den siden, men det er viktig å frem de perspektivene også, enten om det rapportering fra Rostov, eller analyser i fra Moskva.