Seniorrådgiver i Norsk Redaktørforening reagerer på svaralternativ i undersøkelsen fra Hellkonferansen. Leder av Hellkomiteen Karin Jegtvik beklager. Spørreundersøkelse med svaralternativ Sexy på å beskrive din nærmeste leder
Seniorrådgiver i Norsk Redaktørforening reagerer på svaralternativ i undersøkelsen fra Hellkonferansen. Leder av Hellkomiteen Karin Jegtvik beklager.

Journalist­konferansen spurte om lederen din er «sexy». Nå beklager de

– Jeg antar dette er et forsøk på å være artig, sier seniorrådgiver i Norsk Redaktørforening. Leder av Hell-komiteen beklager svaralternativet, men tror det kan løfte en viktig debatt.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken arrangeres journalistkonferansen Hellkonferansen utenfor Trondheim.

I forkant har arrangørene av konferansen sendt ut en «uformell spørreundersøkelse» som skal brukes på ett av arrangementene første kvelden.

Undersøkelsen spør blant annet om papiravisens død, ytringsfrihet på arbeidsplassen, og om man har opplevd truende situasjoner på jobb.

Ett av spørsmålene går også på hvilket ord man bruke for å beskrive sin nærmeste leder. På listen over svaralternativer finner man «sexy».

Blant de som har reagert på spørsmålet er seniorrådgiver i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen.

– Jeg må si at jeg ble litt stuss da jeg så det, at man har valgt å ha dette som alternativ, sier Jensen til Medier24.

– Jeg antar dette er et forsøk på å være artig, men jeg synes kanskje ikke det var så moro, sier han.

Han legger til at det også er flere seriøse spørsmål i undersøkelsen, slik at det ikke er en ren humør-undersøkelse.

– Det er en blanding, noen spørsmål er til å ta på alvor. Det var vel et forsøk på å være gøyal, sier han.

Leder for Hell-komiteen, Karin Jegtvik, sier til Medier24 at undersøkelsen skal legge grunnlaget for en debatt som avholdes fredag kveld, og at den skal være et skrått blikk på hvem den trønderske journalisten er.

– Nå satt ikke jeg i gruppen som utformet spørsmålene, men som leder må jeg ta ansvaret her, og beklage hvis noen føler seg støtt av det svaralternativet, sier Jegtvik.

– Var det er forsøk på å være morsom?

– Ja., det var nok det. At det skulle være noen alternativ som ikke var av det kjempeseriøse slaget. Men så gir det oss en grunn til å snakke ekstra om dette punktet, så kanskje kommer det noe positivt utav det og, sier Jegtvik og legger til:

– Hva er greit å si og hva er ikke greit. Det kan være sunt å diskutere det.

For ordens skyld: Arne Jensen deler kontorlandskap med Medier24.

Powered by Labrador CMS