På bildet er Arill Riise, her som programleder på partilederdebatt på TV2 i 2021.
Arill Riise, her som programleder på partilederdebatt på TV2 i 2021.

TV 2-profilen var blant de første som ankom dødsulykken

– Å komme helt uforberedt til et skadested er forferdelig brutalt, sier Arill Riise.

Publisert Sist oppdatert

TV 2-anker Arill Riise (64) og kona Inger Lid Riise (62) var blant de første som ankom ulykken der tre kvinner mistet livet i Blindheimstunnelen i Ålesund i fjor sommer, skriver TV 2.

Paret hadde ifølge kanalen vært ute og spist på restaurant, og var på vei hjem i en taxi litt før midnatt. I tunnelen ble de møtt av synet av to personbiler, som hadde kollidert i stor fart.

– Da vi så hvordan bilene så ut, forsto vi at det hadde skjedd noe virkelig alvorlig. Det å komme helt uforberedt til et skadested er forferdelig brutalt. Samtidig var det mange som gjorde alt de kunne for å berge liv, sier Arill Riise til TV 2.

Kona Inger er operasjonssykepleier ved sykehuset i Ålesund. Hun forsto umiddelbart at hun måtte starte livreddende førstehjelp. De løp fra drosjen og mot skadestedet. Mannen fikk beskjed om å ringe 113, skriver TV 2.

Mens kona samarbeidet med andre på stedet om å utføre førstehjelp på passasjerer i en av bilene, gikk TV 2-ankeret til verks med å sjekke tilstanden på passasjerene i den andre bilen.

Riise sier han er imponert over innsatsen til kona og de andre som bisto på stedet. Han er også imponert over hvordan nødetatene samarbeidet.

– Jeg har kjørt bil i 44 år og aldri kommet borti en ulykke. Plutselig er du midt i dramaet og ser at kona øyeblikkelig tar rollen som livredder. Hun og de andre som jobbet på stedet gjorde alt de kunne for å redde liv, sier Riise til TV 2.

En kvinne står tiltalt for uaktsomt drap og uaktsom kjøring etter kollisjonen i Blindheimstunnelen. Da rettssaken startet tirsdag morgen erkjente hun straffskyld, ifølge NRK.

Powered by Labrador CMS