Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant fra Dagbladets politiske avdeling skal skrive bok om Arbeiderpartiet mellom 2014 og 2024.
Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant har skrevet boken Partiet.

Partiet-forfatterne reagerer kraftig i mediepodkast: – Nesten parodisk

Forfatterne bak «Partiet» reagerer på at anonyme karakteristikker mot dem blir fremmet i mediepodkasten Tut & Mediekjør. – Dette er jo nesten parodisk, svarer programleder Svein Tore Bergestuen.

Publisert Sist oppdatert

I lørdagens episode av mediepodkasten Tut & Mediekjør gikk det hett for seg da Dagbladet-journalistene og forfatterne bak boken «Partiet», Jørgen Gilbrant og Steinar Suvatne, skulle få samtidig imøtegåelse av programleder Svein Tore Bergestuen.

Bakgrunnen var at Bergestuen hadde snakket med flere politiske journalister som kom med påstander om arbeidsmetoden til Dagbladet-journalistene - disse karakteristikkene ble gitt anonymt.

På telefon svarer Gilbrant først at påstandene som blir fremmet ikke er riktige, før man hører Suvatne i bakgrunnen som reagerer kraftig på at påstandene ble gjengitt anonymt.

– Hvis folk skal komme med personkarakteristikker så får de gjøre det åpent og ikke anonymt, sier Suvatne til Bergestuen.

Et av hovedpoengene i kritikken mot «Partiet», er bruken av nettopp anonyme kilder og manglende samtidig imøtegåelse. Dette påpeker også Bergestuen i samtalen.

– Men Steinar Suvatne, dette er jo nesten parodisk. Du kritiserer meg for å snakke med mennesker anonymt for at de skal beskrive noe i Stortinget, og hvordan de jobber politisk. Så angriper du meg for at de ikke er åpne, når det er noe av kjernekritikken mot dere. Det høres nesten ut som du spøker, sier Bergestuen.

I etterkant av telefonsamtalen for samtidig imøtegåelse, sender Gilbrant og Suvatne en skriftlig tilsvar, hvor de peker på at de ser ironien i at Bergestuen ringer rundt til deres konkurrenter for å snakke anonymt om dem.

Tut & Mediekjør er en podkast av Bergestuen og Eva Sannum. Sammen driver de kommunikasjonsbyrået Sannum & Bergestuen.

Bergestuen har tidligere vært journalist. I perioden 2015-2016 var han politisk rådgiver for Arbeiderpartiets daværende nestleder Hadia Tajik. Han er i tillegg rådgiver for Cappelen Damm.

Powered by Labrador CMS