Ann Helen Bjørum Nordgård forteller om da hun og en kollega ikke sjekket været før et oppdrag.

#Sommerpraten

Skulle lage sak om brann - kom tilbake med en regning fra bilbergeren

Som journalist i Nord-Norge tok Ann Helen Bjørum Nordgård med seg flere nyttige erfaringer, forteller hun i #Sommerpraten.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er Ann Helen Bjørum Nordgård, journalist i Snåsningen og Trønder-Avisa.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?

– Første mediehalvår har vært fylt med inntrykk i flere retninger. Som krigen i Ukraina, og skytingen i Oslo. Samtidig har det vært godt å se bilder og glade fjes fra festivaler og andre arrangementer hvor folk kan møtes igjen.

– Personlig har det også vært spennende å se forskjellene på mediebildet lokalt mellom Finnmark og Trøndelag etter at jeg flyttet.

– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?

– At innhold er bak betalingsmur mener jeg er riktig. Vi bruker tid på å levere godt innhold til leserne. Samtidig er det viktig å holde seg i den balansen mellom de sakene, og saker som inneholder viktige opplysninger folk må få med seg. Slike type saker er stort sett åpen for alle, og det bør de fortsette å være.

– Hva er den perfekte sommerferien?

– Å bruke mange tusen kroner for å ligge på en overbefolket strand sammen med andre turister fra Norden å steke i solen, stresse med bortkommen bagasje og kansellerte fly, er ikke noe for meg. En perfekt sommer inneholder sol og temperaturer mellom 20 og 23 grader, en kald pils, en fiskestang og gode folk rundt meg.

– For egen del ble det ingen sommerferie. I sammenheng med flyttingen fra Vadsø til Snåsa, tok jeg ferie i mars. Så sommeren i år bruker jeg som vikar i Trønder-Avisa, før det bærer tilbake til Snåsningen igjen i begynnelsen av august.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Det er nok litt for vanskelig å koble seg av nyhetsbildet under feriene. Det å se etter potensielt gode saker er heller ikke noe man legger fra seg selv om ferien har startet!

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Det må ha vært da jeg glemte å sjekke været. Jeg jobbet i Finnmarken/iFinnmark, og i slutten av april fikk jeg melding fra en kompis om at det var brann i Vardø. Dette var midt på natten og havna sto i fyr og flamme. Jeg tenkte med en gang at jeg måtte komme meg dit, og uten egen bil stilte kompisen min som sjåfør.

– Jeg fikk vekket en av nyhetsredaktørene, og avklart at det bare var å kjøre utover. April er ikke noe godværsmåned i Finnmark, og det både snødde og blåste fælt. Men det var ikke noe jeg tenkte over da jeg i all hast skulle dra fra Vadsø til Vardø, som vanligivs er en kjøretur på cirka 45 minutter.

– Plutselig så vi ikke mange meterne foran oss. Det hadde fokket over veien og vi begynte innse at det lureste kanskje var å snu. Vi hadde ikke kjørt mange minuttene før vi samtidig med den tanken, ikke kom oss en centimeter lenger. Vi sto bom fast i en haug med snø som hadde lagt seg midt langs vegen.

– Første tanke var at vi selv skulle grave løs bilen. Selvfølgelig hadde heller ingen av oss tenkt på å ta med jakke. Jeg husker ikke hvor lenge vi holdt på, men det må ha vært et par timer der vi byttet på å ligge i snøen og forsøkte å grave fram bilen. Til slutt skjønte vi at det bare var å ringe til bilbergingen. «Er dere seriøse? Dere har ikke sjekket at vegen er stengt før dere kjørte?», fikk vi til svar. Vel, det var en liten detalj vi hadde glemt.

– Etter en stund hjalp mannen fra bilbergingen oss løs. Sammen med han kom brøytebilen, og sjåføren der bare lo og ristet på hode, noe jeg kan forstå. Vi snudde og ble med tilbake til Vadsø. Hvor mange timer hele dette opplegget tok, husker jeg ikke. Men i stedet for bilder og en sak, fikk redaktøren en fin regning fra bilbergingen.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Vær nysgjerrig! Møt folk, og ikke vær redd for å spørre kolleger man har rundt seg dersom det er noe.

Powered by Labrador CMS