Sommeren tilbringes blant annet på vannet for sørlendingen.
Sommeren tilbringes blant annet på vannet for sørlendingen.

#Sommerpraten

Han rapporterte til NRK Sørlandet fra feil brann: – GPS var ikke så vanlig i 2008

Den erfarne reporteren ble sendt ut for å dekke Norges største skogbrann. Noen dager senere førte en kommentar fra kollegaen hans til at Lars Eie ikke klarte å lese nyhetsbulletinen.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er Lars Eie, journalist og programleder i NRK Sørlandet.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?

– Det har vært et viktig og spennende halvår, der flere hendelser har påvirket oss i Norge. Ikke minst på grunn av krigen i Ukraina. Da er det viktig å ha en redaksjon som gir korrekt informasjon i en tid der desinformasjon blir brukt i en krigføring som skjer i Europa.

– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?

– Dersom artikkelen er interessant nok , så betaler jeg for bra innhold. Slik er det med alt. Kvalitet teller.

– Hva er den perfekte sommerferien?

– Perfekte sommerferien er kombinasjon av hytta på Sørlandet og en utenlandstur slik at barna også får oppleve litt annet en norsk hyttekultur. Gjerne innen matveien, kultur og opplevelser. Og så er jeg glad i padling. I år blir det med telt.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg prøver å begrense sosiale medier i sommerferien, men nyheter må jeg ha med meg. Både nasjonale og internasjonale. Det som skjer i verden påvirker oss i Norge i en eller annen retning. Ellers så forsøker jeg faktisk å få med meg noen gode TV-serier. Dokusommer på NRK er en favoritt. Og jeg forsøker å bytte ut bøker med mobiltelefonen. Så går det i podkast, danske, svenske og norske. I mediehverdagen til vanlig, skjer ting raskt. Da er det av og til godt å fordype seg i noe, i et roligere tempo.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg har gjort mange tabber, spesielt når jeg har live sending. Navn kan fort forsvinne om jeg får beskjed på øret eller noe skjer under sending. Og det har hendt noen ganger. Må erkjenne at noen av mine kollegaer i sør har blitt kalt litt av hvert.

– Men Frolands-brannen, Norges største skogbrann, minnes jeg godt. Ikke bare på grunn av inntrykkene. Jeg ble sendt ut for å dekke brannen for radio, og kjørte fra Kristiansand og mot Froland. GPS var jo ikke så vanlig i 2008. Jeg hadde kjørt et godt stykke da jeg oppdaget skogbrannen, brannbilen og sivile folk som holdt på å slokke brannen rundt ei hytte. Full action med andre ord. Først foto. Det var viktig også den gang. Så fikk jeg sikret meg intervju med et vitne som hadde oppdaget brannen. Men problemet var bare at dette var feil brann. Froland var lengre nordover og jeg hadde tilfeldigvis kommet over en mindre skogbrann på veien.

– Noen dager senere jobbet jeg på desken og leste nyhetsbulletin fra NRK Sørlandet om Frolands-brannen. Og heseblesende kom jeg meg inn i radiostudioet der programlederen sto og ventet på meg. Jeg var litt sent ute. Men da programlederen skulle introdusere meg, sa han uten å tenke seg om: Og nå kommer rykende ferske nyheter ved Lars Eie: Jeg greide ikke å gjennomføre bulletinen fordi jeg lo og hikstet.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Jeg sier alltid til vikarer som gjerne vil vise at de duger: Dersom du er i tvil om hvor lang du kan dra strikken i en historie, så er du ikke i tvil. Vær etterrettelig.

Powered by Labrador CMS