Metode- og etikkredaktør i DN, Gry Egenes, forsvarer avisens matkritikk og bruken av anonyme anmeldere.

DN-anmeldelse har skapt debatt: – Pisser på en hel bransje

Restauranteier raser mot Dagens Næringslivs matkritikk og bruken av anonyme anmeldere. Avisen forsvarer sin praksis.

Publisert Sist oppdatert

En restaurantanmeldelse i Dagens Næringsliv (DN) av Oslo-restauranten Kolonialen har skrudd opp temperaturen på debatten rundt matkritikk.

Det er Kolonialen-eier Pontus Dahlström som for to dager siden gikk hardt ut mot DNs anmelderi på sin Instagram-konto.

Det var Aftenposten som omtalte bråket først. Siden er debatten plukket opp av både NRKDagbladet/Børsen og Avisa Oslo.

Dahlström er ikke uenig i den lave poengsummen som restauranten fikk i anmeldelsen, men han mener DNs journalistikk blant annet er basert på antakelser, personangrep og løgner.

Han reagerer også på bruken av anonyme restaurantanmeldere, som han mener ikke har nok kompetanse til å kritisere restauranten.

– På godt restaurantspråk så pisser de på en hel bransje, sier Dahlström.

Metode- og etikkredaktør i DN, Gry Egenes, forsvarer avisens matkritikk og bruken av anonyme anmeldere.

Hun sier til Aftenposten at alle DNs anmeldere har mange års erfaring.

Egenes forsvarer videre at anmelderne er anonyme, fordi det sikrer at de behandles på lik linje med andre gjester.

– Anmeldelsen er basert på fakta om priser og meny samt vår anmelderes opplevelse. Den vil nødvendigvis være subjektiv slik enhver anmeldelse er, skriver Egenes i en kommentar til kritikken til NRK.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS