Anita Mjelland sitter i kommunestyre for Høyre i Kragerø. Nå blir hun redaktør i Drangedalsposten.
Anita Mjelland sitter i kommunestyre for Høyre i Kragerø. Nå blir hun redaktør i Drangedalsposten.

Redaktøren gikk på dagen etter påstått mistillit - nå tar Høyre-politiker over

Anita Mjelland blir redaktør i Drangedalsposten på midlertidig basis.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Torsdag ble det kjent at mangeårig redaktør i Drangedalsposten, Jan Magne Kåsa Stensrud var ferdig i jobben med umiddelbar virkning.

Ifølge Stensrud dreide oppsigelsen seg om at styret ikke lenger hadde tillit til ham. Styret har derimot ikke villet bekrefte dette overfor Medier24.

Fredag kveld melder Telemarksavisa at Anita Mjelland blir Stensruds erstatter, i første omgang på midlertidig basis. Mjelland sitter i kommunestyret for Høyre i Kragerø kommune.

Ifølge avisen har hun søkt kommunen om permisjon fra sin faste jobb i kommunen. Saken nevner ikke noe om hva som nå skjer med Mjellands politiske verv.

– Jeg er bare kastet inn i det. Vi måtte finne en løsning, og ha en ansvarlig redaktør. Jeg har blitt spurt siden jeg har vært det en gang før, forteller Mjelland til avisen.

Mjelland sitter også i Drangedalspostens styre, ifølge Telemarksavisa.

I intervju med Medier24 var nå avgåtte redaktør Stensrud svært tydelig på hva han synes om å måtte gi fra seg jobben.

– Jeg har det mildt sagt jævlig, og jeg synes dette er urettferdig. At norsk presse fremdeles er i den situasjon at kritiske røster blir kneblet, er forferdelig trist.

Tidligere samme kveld sa styreleder i Drangedalsposten, Øystein Rugtveit, blant annet følgende om situasjonen til Medier24.

– Det er veldig vemodig. Han har satt sitt preg på avisen, og vært modig å uredd i måten han skriver på. Han har også turt å ta tak i vanskelige saker. Dette er litt rart.

I etterkant av oppsigelsen har også styremedlem Micha Blaas Vanhoudt valgt å trekke seg fra sitt styreverv, ettersom hun er misfornøyd med styrets behandling av Stensrud.

Powered by Labrador CMS