Jan Magne Kåsa Stensrud går av som redaktør i Drangedalsposten.
Jan Magne Kåsa Stensrud går av som redaktør i Drangedalsposten.

Redaktør trekker seg: Sier styret har vist ham mistillit

Jan Magne Kåsa Stensrud går av som redaktør for Drangedalsposten.

Publisert Sist oppdatert

Drangedalspostens mangeårige redaktør Jan Magne Kåsa Stensrud trekker seg fra sin stilling i avisen. Det skriver han i en kommentar i Drangedalsposten, torsdag kveld.

Grunnen skal ifølge Stensrud være at Drangedalspostens styre torsdag har meddelt ham at de ikke lenger har tillit til hans redaksjonelle linje.

I en kommentar i avisen skriver Stensrud:

«Jeg er derfor pliktig til å trekke meg tilbake og overlater redaktøransvaret til noen andre. Hvem styret utpeker til å overta etter meg er ukjent.»

Den avtroppende redaktøren skriver også følgende:

«Men nå får kritikerne av min gravende journalistikk det som de vil – en trygg og forutsigbar avis som setter søkelys på alt det positive. Det er jo snart vår, tenk på alle blåveisene. Det er bare å sprette champagnen, men hva som har seiret vil jeg ikke engang tenke på».

– Nødt til å se etter andre løsninger

Øystein Rugtveit er styreleder i Drangedalsposten. Han ønsker ikke å bekrefte eller avkrefte hvorvidt det er mistillit fra styret som har ført til Stensruds avgang.

– Når det gjelder en oppsigelse eller en avslutning av et arbeidsforhold, er det flere ting som ligger til grunn for det, sier Rugtveit til Medier24, på spørsmål om hvorfor styret eventuelt ikke lenger har tillit til Stensrud.

Han legger også til:

– Jeg har ikke lyst til å meddele årsaken til at han går ut av stillingen sin som redaktør i Drangedalsposten. Det blir feil. De opplysningene må komme fra ham, ikke meg.

– Men du må vel kunne si om det stemmer at styre ikke lenger har tillit til Stensrud, slik han hevder?

– Styret ser oss nødt til å se etter andre løsninger.

Nekter for å ha latt seg presse

– Stensrud skriver at kritikerne hans får det som de vil, når han nå trekker seg. Er dette et resultat av press fra sentrale aktører i Drangedal?

– Det høres slik ut når du leser det slik, men jeg er ikke kommet under press fra andre her. Vi er oppe i vanskelige saker og har utfordringer i kommunen, men vi er ikke under press fra andre, svarer Rugtveit.

– Har dere forsøkt å påvirke Drangedalspostens redaksjonelle arbeid på noe vis?

– Nei, det gjør vi ikke. Det er redaktørens eneansvar.

– Hvem overtar nå som redaktør for Drangealsposten?

– Det er vi i prosess på. Vi har noen kandidater, men har ikke besluttet noe ennå. Vi kommer fortsatt til å føre god journalistikk.

På spørsmål om hva han synes om at Stensrud nå gir seg, sier styreleder Rugtveit:

– Det er veldig vemodig. Han har satt sitt preg på avisen, og vært modig å urett i måten han skriver på. Han har også turt å ta tak i vanskelige saker. Dette er litt rart.

– Forsøkte styret å få Stensrud til å forbli i redaktørstillingen?

– Jeg vil ikke si noe om det.Vi har hatt flere samtaler over tid omdette, og det er ikke en stor overraskelse at det kommer nå, sier Rugtveit

Powered by Labrador CMS