Anette Tjemsland, tillitsvalgt for de nye journalistudentene førsteårsstudentene ved Nord Universitet.

#Studenten

– De fremtidige jobb­mulighetene er uendelige

Anette Tjemsland svarer på fem spørsmål i Medier24s spalte #Studenten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I spalten #Studenten ønsker Medier24 å få journalist- og mediefag-studenter til å fortelle om alt fra hvorfor de har valgt sin studieretning og til hvilke forventninger og tanker de har om bransjen de er på vei inn i.

Neste ut er Anette Tjemsland, som studerer journalistikk ved Nord Universitet i Bodø.

– Hvorfor studerer du journalistikk?

– Jeg studerer journalistikk fordi jeg er nysgjerrig av natur, og jeg har skjønt at det er en god egenskap hos journalister. I tillegg har jeg også tatt en annen retning tidligere, som absolutt ikke var for meg (har tidligere bachelor i HR og personalledelse). Valget ble da en ny start, og det ble da journalistikk.

– Hva tenker du om de fremtidige jobbmulighetene i bransjen?

De fremtidige jobbmulighetene er uendelige. Verden trenger alltid journalister, våres stemme og penn blir nok aldri erstattet av roboter eller maskiner. Eller man skal aldri si aldri, men den fjerde statsmakt er en viktig del av samfunnet. Med utsagnet om at jobbmulighetene er uendelig, så mener jeg at det er veldig mange forskjellige veier man kan gå med journalistikkutdanningen. Det er både skremmende og motiverende.

– Hvilken type journalistikk ønsker du helst å jobbe med?

– Som førsteårsstudent har jeg ikke bestemt meg for hvilken type journalistikk jeg helst vil jobbe med enda. Som nevnt er mulighetene uendelige, og det gjør at jeg føler at jeg ikke trenger å bestemme for meg det enda. Eller at jeg trenger å velge BARE én type journalistikk. Som ung student har jeg et ønske om å teste ut flere veier innen journalistikken, slik at jeg har et grunnlag bak valget/valgene jeg til slutt ender opp med å ta.

– Hva burde norske medier dekket mer av?

– Personlig mener jeg at norske medier burde dekke enda mer av «jævlighetene»" (krig, nød, fattigdom m.m.) som skjer rundt omkring i verden. Det er flere tragedier der ut som ikke blir belyst av norske medier.

– Har du et journalistisk forbilde eller en redaksjon som inspirerer deg?

– Vanskelig spørsmål. Men jeg må innrømme at journalister som tør å stille de kritiske spørsmålene, og ikke er redd for å sette navnet sitt på temaer som er tabu, eller som retter lys mot kritikkverdig forhold i samfunnet inspirerer meg. Jeg har ikke et spesifikt forbilde eller redaksjon som inspirerer meg, men journalister som bruker den fjerde statsmakt på den riktige måte inspirerer meg.

Powered by Labrador CMS