Administrerende direktør i Nu Publishing, Ståle Pettersen.
Administrerende direktør i Nu Publishing, Ståle Pettersen.

Vefsn No avvikles

Vefsn No har i fire år forsøkt å få til en bærekraftig drift av avisen, men har ikke lykkes. Nå legges avisen ned.

Publisert Sist oppdatert

Den 31. desember i år er det slutt for lokalavisen Vefsn No, etter at styret i Nu Publishing har vedtatt å avvikle driften.

Det melder Amedia, som eier Nu Publishing, i en pressemelding.

Det har ikke lykkes å skape bærekraftig drift. I fjor tapte selskapet i overkant av 300.000 kroner, og så langt i år er brutto driftsresultat negativt med nærmere en halv million kroner.

For å dekke avisen forpliktelser har Vefsn Publishing måttet ta opp lån fra søsterselskapene i Rana og Bodø.

– Slik som driften har utviklet seg, ser vi ingen annen mulighet enn å avvikle. Vi har falt kraftig i antall abonnenter, og det er ikke utsikter for bedring. I tillegg er annonsemarkedet svært utfordrende, og håndteres i dag fra Mo i Rana. Til tross for at det har vært gjort en utrolig god jobb av de få ansatte, så har det rett å slett ikke vært mulig å skape en bærekraftig virksomhet. Det er flere årsaker til det, men det har vært vanskelig over tid å rekruttere, og vi har dessverre ikke klart å få nok gjennomslag verken i lesermarkedet eller på annonsesiden, sier administrerende direktør i Nu Publishing og daglig leder i Vefsn No, Ståle Pettersen.

To ansatte blir berørt av nedleggelsen, og det jobbes med å finne løsninger for dem.

Arne Reginiussen er styreleder i Nu Publishing, og sier at styret ikke hadde noe annet valg.

– De siste to årene har det vært forsøkt å snu skuta, men det har dessverre vist seg å ikke være mulig. Det er svært lite hyggelig å avvikle en avis, men slik som utviklingen har vært og utsiktene fremover, så var det ikke andre alternativer. Styret er nå opptatt av at de to ansatte i virksomheten blir ivaretatt på best mulig vis, sier Reginiussen.

Powered by Labrador CMS