Konsernsjef Anders Opdahl i Amedia.

Amedia har fått opp igjen betalingsmuren

Etter at de mistet tilgangen til abonnementsbase har sakene til Amedia-avisen vært åpen for alle. Nå skrur konsernet på betalingsmuren igjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Stadig flere av Amedias systemer og løsninger gjenopprettes etter dataangrepet 28. desember.

Det skriver Amedia i en pressemelding torsdag.

Det betyr at det vil kreve abonnement for å kunne lese artikler hos Amedia-aviser. Etter dataangrepet måtte Amedia fjerne betalingsmuren da de mistet tilgangen til abonnementsbasen.

– Vi vet nå at vi er i stand til å gi betalende abonnentene sin rettmessige tilgang til plussinnhold på en trygg måte, sier konserndirektør med ansvar for nyheter og abonnement, Jostein Larsen Østring.

Amedia skriver også at de har fått på plass en mulighet for at ikke-abonnenter skal kunne tegne seg for en prøvetilgang. Slik kan de som ikke hadde abonnement også få lese saker bak betalingsmur.

– Skulle vi gjenopprettet tilgangskontrollen på et tidligere tidspunkt, ville tilgangen begrenset seg til abonnenter som hadde tegnet et abonnement før 28. desember. Dette ville ikke vært tilfredsstillende for å sikre publikums tilgang til journalistikken, sier Østring.

Løsningen sikrer altså også at ikke-abonnenter kan tegne en gratis prøvetilgang ut januar måned, står det videre i pressemeldingen.

I mellomtiden opplyser Amedia at de fortsetter jobben med å gjenopprette tilgangen til abonnementssystemet og andre kritiske systemer som har vært utilgjengelige siden dataangrepet 28. desember.

Konsernet skriver at dataangrepet har ingen konsekvenser for annonsekjøp i konsernets aviser.

Powered by Labrador CMS