– De siste årene har den økonomiske situasjonen forverret seg, sier styreleder i Østlendingen, Kristina Fritsvold Nilsen, om Hamar Dagblad.
– De siste årene har den økonomiske situasjonen forverret seg, sier styreleder i Østlendingen, Kristina Fritsvold Nilsen, om Hamar Dagblad.

Amedia legger ned gratis­avisen Hamar Dagblad

Hamar Dagblad har gått med underskudd i seks av de ni siste årene, noe som betyr et tap på 7,6 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Amedia og avishuset Østlendingen legger ned den eksisterende driften av gratisavisen Hamar Dagblad, opplyser Amedia.

Én fast ansatt og en vikar berøres av nedleggelsen - men begge fortsetter i andre stillinger i A/S Østlendingen, som gir ut av avisen.

Ifølge konsernet har avisen gått med underskudd i flere år, og det er bare blitt verre.

– Hamar Dagblad har drevet med underskudd over flere år, og de siste årene har den økonomiske situasjonen forverret seg. Siden Hamar Dagblad eies av A/S Østlendingen, har Østlendingen måttet ta regningen for de årlige tapene. Konsekvensen er at driften har svekket Østlendingens evne til å finansiere sin egen lokalavisjournalistikk, og den situasjonen kan ikke vedvare, sier styreleder i Østlendingen, Kristina Fritsvold Nilsen.

Hamar Dagblad har gått med underskudd i seks av de ni siste årene, noe som betyr et tap på 7,6 millioner kroner, opplyser Amedia.

I 2022 ser tapet ut til å bli på 4 millioner kroner, og det skyldes i all hovedsak sviktende annonsesalg.

– Utsiktene for en gratisavis utgitt på papir i dette markedet og med disse forutsetningene, er dessverre negative. Å ta avgjørelsen om å legge ned driften er en vanskelig beslutning, men det er en riktig beslutning, fordi vi må sørge for sterkere økonomisk bæreevne og bærekraft for Østlendingen i fremtiden, sier Fritsvold Nilsen.

Den siste utgaven av Hamar Dagblad vil bli gitt ut 1. juli.

Powered by Labrador CMS