Eirik Hoff Lysholm.

Hoff Lysholm om RA-oppstandelsen: – Det gjør godt langt inn i avissjelen

Den tidligere Dagsavisen-sjefen åpner opp om Amedia-satsingen: – Da jeg var sjef i Dagsavisen var det perioder hvor det var hard innsats å holde liv i RA.

Publisert

Tirsdag ble det kjent at Amedia har kjøpt rettighetene til Rogalands Avis.

Avisen ble lagt ned i januar i år, etter flere år med økonomiske utfordringer, og daværende eier Mentor Medier klarte ikke å selge den til noen som ville drive videre.

Tidligere sjefredaktør i Dagsavisen, Eirik Hoff Lysholm, gikk etter nedleggelsen ut og sa at han ikke hadde blitt lyttet til i sine innstillinger om hvordan avisen skulle få vekst. 

Lysholm sier i dag til Medier24 at relanseringen av en nummer to avis i Stavanger er en god nyhet for byen.

– Og for meg også. Det gjør godt langt inn i avissjelen, sier Hoff Lysholm.

– God match

Han er klar på at Stavanger fortjener en nummer–to avis.

– Og RA er en tradisjonsavis, som jeg mener er en veldig god match med Amedia.

Hoff Lysholm meldte selv overgang til Amedia i fjor, da han sluttet i Dagsavisen og ble sjefredaktør i Avisa Oslo.

– Jeg har fått sett hva slags støtteapparat og rigg som ligger i bunn, og det er kjempefint at Stavanger også får muligheten til ha en avis med dette apparatet, sier han.

– Skal du over fjellet til den «nye» avisen?

– Nei, nei, dette styrer Ingrid (Skogrand journ.anm). Jeg er hundre prosent i Avisa Oslo, og det er en jobb som er dritgøy, rett og slett, sier han og legger til:

– Da jeg var sjef i Dagsavisen var det perioder hvor det var hard innsats å holde liv i RA, og jeg reiste på morgenmøte hver mandag i Stavanger, og sto opp halv fire for å rekke det. Nå er livet mitt i Oslo, sier han og legger til at han skal sitte på sidelinjen og heie.

– Andre muskler

– Tror du Amedia blir en bedre eier enn det Mentor Medier var?

– Jeg tror Amedia er en god digitalavis-eier. Men i 2014, da Dagsavisen skulle berge RA, da var vi den desidert beste eieren. Da var avisen gitt opp av Amedia, og de var ikke så opptatt av nummer-to-aviser, sier han og legger til:

– Den gangen var det jeg og Helge Simonnes som brydde oss om det. Nå er Amedia godt skikket i jakten på konkurranse, de har andre muskler og andre støtteapparater. Jeg tror dette blir kjempebra, sier han.

Tirsdag bekreftet Amedia og konserndirektør Ingrid Skogrand at Amedia bryter avismonopolet i byen, og sier at de skal være en energisk polka. 

Konkurrentene i byen ønsker den nye avisen velkommen, og tidligere klubbleder i RA sier gjenoppstandelsen er bra for Stavanger. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS