Amalie Nord Hagen og Daniela Elvebakk Mala blir nye journalister i Bare Åsane.
Amalie Nord Hagen og Daniela Elvebakk Mala blir nye journalister i Bare Åsane.

Amalie Nord Hagen og Daniela Elvebakk Mala er ansatt i den nye Schibsted-satsingen

Amalie Nord Hagen og Daniela Elvebakk Mala blir journalistene i den nye Schibsted-avisen i Bergen, Bare Åsane.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent at Schibsted skal lansere det lokalenyhetsnettstedet Bare Åsane i Bergen.

Eirik Langeland Fjeld blir ansvarlig redaktør, og får med seg to journalister: Amalie Nord Hagen og Daniela Elvebakk Mala.

Nord Hagen forteller at det var den kryptiske stillingsannonsen som vekket interessen hos henne.

– Det er noe helt nytt som jeg kan være med å bygge opp fra bunnen av. Det virker veldig gøy, og det er stor stas at de har så stor tiltro til meg, sier Nord Hagen til Medier24.

– En utfordring at vi bare er to

Hun har allerede startet i jobben som blir å skrive korte nyhetsmeldinger om hendelser i Åsane-området. Nord Hagen beskriver «Bare Åsane» som en kontinuerlig «livefeed», ikke ulikt hva man ser på toppen av mange nettaviser i dag.

– Det høres hektisk ut?

– Det tror jeg også at det blir. Det vil bli en utfordring at vi bare er to personer, da vi ikke har muligheten til å dekke hele døgnet. Da må vi være veldig god de timene vi er på, svarer Nord Hagen.

Selv om det nye nyhetsnettstedet skal holde innbyggerne i Åsane oppdatert på alt som rører seg av hendelser, har «Bare Åsane»-journalisten ambisjoner om større saker også.

– Jeg har en visjon om at større og viktig temaer kan bli skrevet om på denne siden. Det må være relevant for de i Åsane, men temaet kan være relevant for hele landet.

– Liten gründer i meg

Elvebakk Mala har de siste to årene jobbet for bydelsavisenen i Bergen, som Sydvesten i Fyllingsdalen, men også Åsane Tidende.

Hun har dermed blitt godt kjent med dekningsområdet og ser frem til å starte i jobben i Bare Åsane.

– Jeg har en liten gründer i meg som har klødd litt etter å starte noe. Så når denne sjansen kom, så måtte jeg bare hive meg med, sier Elvebakk Mala til Medier24.

Også hun tror at dekningen av bydelen i Bergen byr på en hektisk, men hendelsesrik hverdag.

– I tillegg til kjappe og korte nyheter, skal vi også dekke andre nyhetspoeng som er viktig for bydelen. Det kan være politiske avgjørelser eller bybanen.

– Hvordan blir det å konkurrere med Åsane Tidende om nyheter?

– Det skal bli interessant. Samtidig er konseptene såpass ulikt at jeg tror det er rom og plass for begge. Vi skal være ulike og fokusere på forskjellige ting.

Powered by Labrador CMS