Sjefredaktør i Altså, Ida Eliassen Coker, håper å lage et lydmagasin med støtten fra Fritt Ord.

Altså har fått 150 000 kroner av Fritt Ord til å lage magasin i podkastformat

Magasinet Altså håper å lage et fullverdig magasin i lydformat.

Publisert Sist oppdatert

På kvinnedagen i år lanserte Altså podkasten «ALTSÅ, hør her!».

Nå får magasinet også støtte fra Fritt Ord på 150.ooo kroner for å utvide satsingen ytterligere.

– Altså har lenge ønsket å bringe magasinet over i andre formater. Støtten fra Fritt Ord er første steg på veien til å lage et fullverdig magasin i lydformat, sier sjefredaktør Ida Eliassen-Coker.

Til sammen er det i publisert åtte episoder av podkasten «ALTSÅ, hør her!» der sjefredaktør Ida Eliassen-Coker og Tone Hafsås intervjuer en gjest i studio.

Blant gjestene er Sofie Frøysaa, som forteller om å dele lettkledde bilder i sosiale medier, influenser Martine Halvorsen om å ha den smertefulle og veldig vanlige sykdommen endometriose og influenser Iselin Guttormsen om man kan være en god feminist og se på porno.

Nøyaktig hvilket innhold som vil bli laget med utgangspunkt i Fritt Ord-støtten, er ikke bestemt enda.

– Men et fullverdig magasin innebærer ulike typer stoff, med ulik dybde og lengde. Det som er sikkert, er at lytterne vil kunne glede seg til innhold som er spesielt relevant for kvinner, forklarer Eliassen-Coker.

I likhet med innholdet i papirmagasinet Altså er også planene for podkasten å bidra til å veie opp for den skjeve kjønnsfordelingen av kilder som finnes i resten av medie-verden.

– Vi tror det gjør noe med synsvinkelen på saker at det er et flertall av kvinner som har ordet. Og vi mener halvparten av befolkningen også bør være tilsvarende representert i media, sier sjefredaktøren.

Eliassen-Coker sier det gjenstår å se hvor langt de kommer mot et fullverdig magasin i lydformat.

– Det er verdifullt for oss å være en del av Podimos univers. De har den tekniske kompetansen og de har en base av abonnenter. Med støtten fra Fritt Ord kan vi lage enda mer innhold til våre lyttere, sier hun, og understreker viktigheten av at denne støtteordningen finnes for å sikre nye stemmer i medieverden en plass.

– Vi har ikke noe konsern i ryggen, så for oss er det helt uvurderlig at vi får støtte fra Fritt Ord til å lage journalistikk som ikke andre lager, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS