Sarah WIlland, TV 2.
Sarah WIlland, TV 2.

TV 2 med dyster rekord: Fremdeles svarte skjermer for Altibox-kunder

Aldri før har norske TV-seere opplevd en så lang periode med svarte skjermer som i konflikten mellom TV 2 og Altibox.

Publisert Sist oppdatert

1. april forsvant TV 2s kanaler for 530.000 Altibox-kunder. Dermed ble rundt en million seere møtt med svarte TV 2-skjermer gjennom Altibox' tjenester.

Siden sommeren 2020 har dermed nesten 1,6 millioner norske TV-kunder og dobbelt så mange TV-seere opplevd svarte TV 2-skjermer over en lengre periode. Det skriver VG.

– Dette er en rekord vi aldri har ønsket å sette og jeg vil først og fremst beklage overfor seerne våre som savner både nyhetene fra TV 2 og programmene våre, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2 Sarah C.J. Willand til VG.

Det var også TV 2 som hadde den gamle rekorden. Da under konflikten med Telenor, som varte fra 3. desember i fjor til 21. januar i år.

Wiland avviser at svarte TV 2-skjermer er et effektivt virkemiddel i en konflikt som denne.

– Svarte skjermer er hverken et middel eller en forhandlingstaktikk, men en konsekvens av at vi ikke har en avtale med distributøren. Det er krise for oss å stå med svarte skjermer og det er ikke noe vi ønsker oss. Vi når ikke ut med programmene våre eller journalistikken vi lager, vi taper mange millioner kroner og vi taper tillit hos seerne våre, sier Willand.

Powered by Labrador CMS