sjefredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord
sjefredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord

Dagbladet med million- overskudd

Driftsresultatet går ned, men Dagbladet økte omsetningen med 37 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dagbladets nyhetssatsing har gitt avisen rekordmange nye digitale brukere. Den har også gitt omsetningsvekst.

- Vi har hatt en markant nyhetssatsing de siste årene som har ledet til kraftig brukervekst digitalt, sier Alexandra Beverfjord, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Dagbladet.

I fjor omsatte Dagbladet for 641 millioner, 37 millioner høyere enn året før. Dagbladet har avvikende regnskapsår, tallene gjelder derfor fra oktober 2021 til og med september 2022. Tallene inkluderer også Dagbladet Pluss.

Driftsresultatet endte på 71 millioner, som er ned 29 millioner fra rekordresultatet året før, da Dagbladet leverte 100 millioner i overskudd.

– I tillegg til vekst på Dagbladet.no og Dagbladet TV, har Dagbladet også inntekter fra brukerbetaling på Dagbladet Pluss og fra papiravisen. Dagbladet leverer samlet en driftsmargin på 11 prosent. At vi i et år med såpass store investeringer får et så solid resultat er vi svært fornøyde med, sier Beverfjord.

I tillegg opplever Dagbladet stor vekst innenfor nisjene DinSide og Børsen. DinSide har i siste periode vært større enn Aftenposten i unike brukere på mobil.

– Vi har hatt en svært sterk utvikling digitalt over flere år. Vårt mål er å lage den mest engasjerende journalistikken i Norge. Så langt viser tallene at vi lykkes godt med våre vekstambisjoner, sier Beverfjord.

Powered by Labrador CMS