På bildet: John Rasmussen, Øyvind Godø, Jorun Gaarder og Bernt Jakob Oksnes - journalistene bak artikkelserien.
Fra venstre: John Rasmussen, Øyvind Godø, Jorun Gaarder og Bernt Jakob Oksnes - journalistene bak artikkelserien.

Dagbladet høster internasjonal heder for prosjektet «En Syk Skinasjon»

De er allerede sikret pallplass, nå kjemper de om gullet i den internasjonale konkurransen.

Publisert Sist oppdatert

Dagbladets artikkelserie «En Syk Skinasjon», som tok for seg spiseforstyrrelser i skiidretten, er en av tre finalister i AIPS Sports Media Awards i kategorien «Best Writing», skriver Aller Media i en pressemelding.

Totalt var det 690 innsendte bidrag fra 138 land til den internasjonale prisen, som kan tenkes å være et slags VM i sportsjournalistikk.

Av de ti som til slutt kjempet om plass på podiet, i tillegg til Dagbladet, var det store internasjonale medier som BBC, New York Times, Le Monde Afrique, Der Spiegel, Washington Post, Daily Mail og Vanity Fair.

Sikret plass på pallen

Nå er det kun tre igjen som kjemper om gullet: New York Times, Le Monde Afrique og Dagbladet.

Innbakt i utdelingen er en regional pris der det blir presentert en topp ti fra alle fem verdensdeler.

«Dagbladet er med det Europamester i sportsjournalistikk – minst», skal man tro deres egen pressemelding.

– Dette er stort for en liten sportsredaksjon fra Norge. Vi har konkurrert med det ypperste innen sportsjournalistikk, dramatiske historier og store avsløringer i idrettsverdenen. Dette er et håndfast bevis på at Dagbladet lager verdensklasse-journalistikk, sier nyhetsredaktør Frode Hansen.

«En syk skinasjon» er en artikkelserie på 75 artikler som har vunnet priser innen sportsjournalistikk i Norge det siste året.

– Dette er en utrolig fin anerkjennelse for undersøkende journalistikk. Teamet bak denne satsingen har vist en utholdenhet og en vilje som er helt imponerende. De har avdekket forhold av stor viktighet - og dette er i kjernen av Dagbladets samfunnsoppdrag, sier ansvarlig redaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord.

– Stort og rørende

Artikkelserien har også skapt kontroverser, ettersom en forskningskomité mener arbeidet med serien er å regnes som helseforskning - og dermed krever forskningsetisk forhåndsgodkjenning før arbeidet starter.

Det bestrider Dagbladet på det sterkeste.

Hvem som skal få de ulike pallplasseringene i konkurransen vil bli avgjort i et siste jurymøte.

Utdelingen av prisen skjer i Seoul i Sør-Korea 9. mai og Dagbladet vil være til stede. I 2021 gikk Dagbladet helt til topps blant over 450 konkurrenter med saken «Mamma skal dø».

– Dette er stort og rørende. Vi er stolte og ydmyke. Vi vil takke menneskene som har delt sine personlige og sterke historier. Og fagfolk, forskere og eksperter som har bistått underveis, sier journalistene Bernt Jakob Oksnes, John Rasmussen, Jorun Gaarder og Øyvind Godø, som står bak prosjektet.

Powered by Labrador CMS