Selv om Hvaldimir er to tonn tung, bedyrer Nordahl at han ikke var redd, da han steg ned i vannet for å fotografere hvalen.
– Nei, aldri. Jeg elsker hvaler og haier, sier Nordahl til Medier24.
Se flere bilder nederst i saken!
Nordahl har dykket og fotografert livet i havet i flere tiår, og trekker frem én episode som spesieltstressende.
– Jeg var midt ute i Atlanterhavet, da en seihvalkalv hoppet mot meg gjennom vannoverflaten i 50 kilometer i timen, sier han.
Og legger til:
– Alle de gigantiske dyrene i havet er ikke farlige, men man må vite hvordan man styrer de unna seg. Vi er jo ikke en naturlig kilde til mat for havets store pattedyr.
– Hva var det vanskeligste med å ta bildene av Hvaldimir?
– Han er et vilt dyr, som gjør som han selv vil. Det er utrolig viktig å ikke gripe inn overfor, eller å prøve å påvirke ville dyr, svarer Nordahl.
Siden Hvaldimir ikke kunne styres og dirigeres, tok det lang tid å få tatt bildene fotografen ønsket seg.
– Jeg var i våtdrakt i tre dager. Til sammen var jeg kanskje i vannet i 50-60 minutter. Man må gå i vannet på riktig tid.
Samtidig understreker Nordahl viktigheten av å til en hver tid forholde seg rolig, når man har å gjøre med dyr av denne størrelsen.
– Når vi merket at han ble litt for aktiv og giret, gikk vi opp i båten igjen. Man må ikke skvette eller være redd, men bevege seg rolig. Det er tross alt et dyr på to tonn man har å gjøre med, sier han.
Vil fortelle nye historier
Nordahl er en svært erfaren fotograf. I 2017 vant han prisen for Årets bilde, og han har også vunnet priser i World Press Photos konkurranser.
På spørsmål om hva han mener skiller de beste fotojournalistene fra mengden, sier han:
– De fotojournalistene som jeg beundrer mest, er de som begir seg inn i et miljø, og klarer å skildre det på en måte som jeg oppfatter som ærlig.
– Ikke minst beundrer jeg også dem som klarer å komme seg i posisjon til å fortelle historier som ikke er fortalt før. Det er vanskelig i en så globalisert verden som vår, sier Nordahl.
Ønsket om å gå dit få har vært før, er også en av grunnene til at Nordahl er så glad i å fotografere under vann.
– 70 prosent av jorden er dekket av vann, men vi journalister er svært lite i havet. Da er det utrolig fint å kunne fortelle historier derfra, sier han til slutt