Samtidig er NRK Trøndelag-reporter Tariq Alisubh i Steinkjer for å lage en fredelig reportasje om skiforholdene utenfor byen.
Han var kollega med Abu Akleh i flere år i Palestina.
– Jeg tenker veldig på den kontrasten i dag. Jeg står her midt i et skianlegg og venter på en skiløper. Samtidig så går mine tanker til Jerusalem og til Betlehem hvor vi begge kommer fra. Det er en stor kontrast, sier han til Medier24.
Alisubh forteller at de siste dagene har vært tunge.
– Det går bedre nå enn på første dag. Men jeg har grått mye. Og det er vondt å tenke på at hun fredag begraves mange tusen kilometer unna, og jeg får ikke vært der, sier han.
Alisubh flyttet til Norge i 2000. Før det jobbet han i Palestina, og svært ofte på de samme nyhetene som Abu Akleh.
– Spesielt hvis Arafat var i Betlehem, eller det kom gjester fra utlandet. Da var vi begge der.
Abu Akleh var Al Jazeeras korrespondent i de palestinske områdene, og hadde jobbet for TV-stasjonen siden 1997. Men hun dekket også områdene før det, og Alisubh beskriver henne som en av sine nærmeste kolleger siden 1995.
– Hun var en «BBC-jente». Det var det vi kalte henne, selv om hun aldri jobbet der. Hun var veldig ordentlig, flink, og god språklig. Hun lærte meg veldig mye, og var blant annet alltid veldig tydelig på at vi ikke skulle være på parti når vi jobbet, vi skulle alltid være uavhengige, sier han og legger til:
– Vi har mistet en solid og dyktig journalist som det er vanskelig å erstatte.
Alisubh forteller om en episode han husker godt fra det siste året han jobbet i Betlehem.
– Vi var i en landsby i nærheten av Betlehem i en blokk. Jeg var hos en familie i tredje etasje, og plutselig begynte det å renne vann i hodet på meg. Da så jeg at det var gått en kule inn i vannrøret bare 20 centimeter over hodet på meg, forklarer han og legger til:
– Da jeg fortalte det til Shireen som var på den andre siden av bygget sa hun «ja, det må du regne med i denne jobben». Nå 22 år etterpå er det slik hun blir drept, sier han.
– Hun trodde hun var godt beskyttet
Alisub jobbet i Palestina under den andre intifadaen fram til juni 2001.
– Det var forferdelig. Og det var ikke slik som det er i dag, hvor man har vester og hjelmer. De store mediehusene hadde det, men ikke vi små. Det var mye kaos, sier han og legger til:
– Shireen var flink til å ha på seg utstyr også den gangen. Og det hadde hun også da hun ble drept. Hun trodde hun var godt beskyttet.
Alisubh forteller at han får dårlig samvittighet når han tenker på kontrasten mellom hans jobb i Steinkjer og kollegaene i Palestina.
– Jeg får alltid lyst til å reise tilbake. Og så er det vondt å se på nyhetene, og se alle kollegaene jeg jobbet sammen for 25 år siden stå rundt henne, mens jeg ikke får vært der. Det har vært mye tårer, sier han, og legger til at han ikke har klart å se nyhetene i perioder.
Israels statsminister Naftali Bennett hevdet at Akleh «trolig» ble drept av en palestinsk skytter, men forsvarsminister Benny Gantz medga at israelske soldater kunne ha avfyrt det dødelige skuddet. Gantz har lovet at drapet vil bli grundig etterforsket.
Alisubh sier det er tungt at ingen har tatt ansvar for drapet.
– Alt tyder på at det kom fra israelsk side, og det er trist, for Shireen hadde et godt forhold til talspersonen på israelsk side og intervjuet han mange ganger. Her burde de finne ut av hva som har skjedd, og si unnskyld. For når ingen tar ansvar, blir det ekstra tungt.