Aftenposten-journalist Sigrid Gausen.

#Sommerpraten

– Det var litt flaut å ringe kilden opp igjen etter vår 1,5 timers intervju

Aftenposten-journalist Sigrid Gausen gjorde en pinlig lærdom som praktikant i BT, forteller hun i #Sommerpraten.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste person ut er journalist i Aftenposten, og fersk SKUP-vinner Sigrid Gausen sin tur.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?

– Det har vært mange store, alvorlige hendelser. Som menneske blir jeg forferdet, men som journalist kjenner man på nysgjerrighet og en ekstra motivasjon for å forklare ting på en god måte.

– Jeg synes Aftenposten har dekket krigen i Ukraina på en utrolig god måte. Likevel må jeg si jeg ble overrasket da jeg våknet til nyheten om at vi hadde fått en elitegruppe bestående bare av hvite menn. Åja, nei, en liten gruppe var det vel!

– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?

- Jeg kaller det journalistikk. God journalistikk koster å lage og det bør ikke være noe ideal at det er gratis. Når det er sagt har nok mediebransjen en vei å gå for å gjøre betalingsløsningene litt enklere for folk.

– Hva er den perfekte sommerferien?

- Full sol på Nordmøre, med turer i fjellet og dager ved sjøen. Noe optimistisk ønske for den delen av landet, men jeg liker å leve i trua (og å konstant sjekke yr.no).

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

- Håper jeg kan lese litt lengre reportasjer og essays, som man vanligvis ikke får tid til i hverdagen. Kommer også til å forsøke å komme meg gjennom et par politiske biografier. Litt juicy drama fra norsk politikk er jo perfekt strandlektyre spør du meg.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Er frelst med en selektiv hukommelse og lite skamvett, som gjør at mye blir glemt. Jeg husker likevel jeg skulle gjøre et intervju i BT, da jeg begynte som praktikant. Da jeg kom tilbake fra intervjuet hadde jeg glemt å spørre om en haug med essensielle spørsmål, som alder, bakgrunn og så videre. Det var litt flaut å ringe kilden opp igjen etter vår 1,5 timers intervju og innrømme at jeg hadde glemt noen åpenbare spørsmål.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Bli godt kjent med kollegene dine, vær på tilbudssiden med å ta vanskelige saker eller hjelpe andre og spør alle de «dumme» spørsmålene. Ingen tror du er en verdensmester på noe når du begynner, men det hjelper å vise at du vil lære. En annen ting jeg tenker vi alle har godt av, sommervikar eller ei, er å lese skjønnlitteratur. Da blir man inspirert til å være litt mer kreativ i språkveien.

Powered by Labrador CMS