Gina Grieg Riisnæs på jobb i Sør-Ukraina mandag 4. juli.

Gina Grieg Riisnæs fast ansatt som utenriksreporter hos Aftenposten

25-åringen har vært Øst-Europa-korrespondent for avisen. Nå blir hun fast ansatt.

Publisert Sist oppdatert

Øst-Europa-korrespondent Gina Grieg Riisnæs er fast ansatt i Aftenpostens utenriksredaksjon. Hun tiltrer stillingen år hennes vikariat løper ut den 8. august.

Det skriver Aftenposten i en pressemelding.

– Det er veldig stas. Dette er rett og slett drømmejobben. Jeg er enormt takknemlig og stolt over å få jobbe i en avis som satser på utenriks i en tid hvor det virkelig trengs, sier Riisnæs.

Kort tid etter at krigen i Ukraina brøt ut opprettet Aftenposten en stilling som semesterkorrespondent i Øst-Europa. Riisnæs ble da engasjert i det vikariatet.

– Gina har gjort en super jobb som korrespondent. Hun har sørget for at Aftenpostens lesere har fått møte ofrene for krigen veldig mange steder i Ukraina. Vi er derfor veldig glade for at hun nå blir en fast medarbeider i utenriksredaksjonen, sier utenrikssjef John Hultgren.

I pressemeldingen forklarer også Aftenposten ordningen «semesterkorrespondent» slik:

«Semesterkorrespondenter er en ny ordning. Hensikten er å sende en medarbeider til det stedet i verden hvor det er aller viktigst å være til stede akkurat nå. Varigheten for disse stillingene vil i utgangspunktet være tre til fire måneder.»

Powered by Labrador CMS