Klassekampens ansvarlige redaktør Mari Skurdal og Aftenposten-kommentator Andreas Slettholm i Dagsnytt 18.

Aftenposten-kommentator fyrer løs mot Klassekampens Ukraina-dekning

Aftenposten-kommentator Andreas Slettholm mener Klassekampen over tid har gitt et skjevt bilde av konflikten i Ukraina. – Grovt urettferdig, svarer redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Forrige fredag gikk Aftenposten-kommentator Andreas Slettholm hardt ut mot Klassekampen i en kommentar med tittelen «Putins norske etterplaprere må gå i seg selv».

«Redaksjonen har også funnet en 92 år gammel amerikansk eks-diplomat. Han fikk to sider til å forklare at Ukraina ikke egentlig kan anses som en historisk nasjon. Teksten kunne like gjerne vært ført i pennen av Vladimir Putin», skrev Slettholm i egen avis.

Aftenpostens kommentator møtte Klassekampen-redaktør Mari Skurdal til debatt i mandagens Dagsnytt 18.

Slettholm mener Klassekampen over tid har gitt et skjevt bilde av konflikten i Ukraina.

– Både i denne akutte fasen, men også flere år tilbake. Det gjelder både på nyhetsplass og analyseplass. Der har de gjennomgående vist en stor forståelse for den russiske historiefortellingen, mens de har vært tilsvarende kritisk til det de selv kaller vestlig eller amerikansk propaganda, sa Slettholm.

Skurdal var ikke enig i kritikken fra Slettholm.

– Jeg synes det er grovt urettferdig å bruke ord som «Putins etterplaprere». Det høres ut som Klassekampen på 70-tallet som skal lange ut mot alle med harde karakteristikker, sa Skurdal.

Hun sier videre at Klassekampen ikke har noe prestisje i saken, annet enn å dekke den så godt de kan.

På spørsmål fra programleder Espen Aas om Klassekampen er i utakt med resten av Medie-Norge, mener Skurdal den utakten er spisset fra Slettholm.

– Slettholm trakk frem at vi har intervjuet statsviter-nestor John Mearsheimer. Han var intervjuet på NRK en uke etterpå i lange åndedrag, sa hun.

I tirsdagens Klassekampen innrømmer avisens politiske redaktør, Bjørgulv Braanen, at han tok feil om faren for russisk invasjon.

«Jeg utelukket det ikke, men holdt det som usannsynlig at Russland ville gå til full okkupasjon av Ukraina. Den vurderingen viste seg å være gal – fullstendig gal.», skriver Braanen.

Powered by Labrador CMS