Harald Henden, Amund Bakke Foss og Kyrre Lien i Kyiv.

VG og Aftenposten forlater Kyiv: – Er ved godt mot

– VG og Aftenposten vurderer nå i samarbeid situasjonen videre fortløpende, sier Bjørn-Martin Bache Nordby, kommunikasjonsdirektør i Schibsteds nyhetsmedier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mandag formiddag sa VGs sjefredaktør og administrerende direktør at avisen ikke ville flytte sine reportere ut av Kyiv, grunnet sikkerhetshensyn.

Nå har imidlertid både Aftenposten og VG dratt fra byen. Det bekrefter kommunikasjonsdirektør for Schibsteds nyhetsmedier, Bjørn-Martin Bache Nordby til Medier24.

– VGs og Aftenpostens team har nå sammen flyttet seg ut av Kyiv. De har det bra etter forholdene og er ved godt mot. VG og Aftenposten vurderer nå i samarbeid situasjonen videre fortløpende.

Mandag ble det kjent at NRKs reporterteam bestående av reporter Gro Holm og journalist Gunnar Langeland har forlatt Kyiv.

Overfor Medier24 begrunnet NRKS utenriksredaktør, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, den avgjørelsen slik:

– Vi har vært i Kyiv i nesten to uker, og for oss var det nå et riktig tidspunkt å trekke seg ut. Vi anså at vi hadde en mulighet i helgen til å flytte på oss, noe som kunne bli vanskelig på et senere tidspunkt, sa Falkenberg Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS