Tove Nedreberg, administrerende direktør i Adresseavisen.

Adresseavisen tilbake i pluss etter blodig minus: – Forventet svakere resultat

Annonseinntektene falt, mens abonnementsinntektene økte for avisen. 

Publisert Sist oppdatert

Adresseavisen endte fjoråret med et driftsresultat på 18 millioner kroner, opp fra -14,8 millioner året før. Det viser årsregnskapet.

Avisen økte inntektene fra 497 millioner kroner til 499 millioner. Samtidig sank salgsinntektene fra 447 millioner til 442 millioner.

– Fjoråret var et bra abonnementsår, hvor vi hadde en fin utvikling i abonnement og spesielt en sterk digital vekst. Det hjelper resultatet, sier administrerende direktør i Adresseavisen, Tove Nedreberg.

I 2022 endte Adresseavisen på et blodig minus. Det var knyttet til endring av pensjonsordningen i avisen, og nedleggelse av pensjonskassen. Utgiftene på 36,6 millioner kroner ble ført på 2022-regnskapet. 

Nå er avisen tilbake på pluss-siden, men med en kraftig nedgang fra 2021, hvor de endte med et driftsresultat på 53 millioner kroner. 2021 var det siste året Adresseavisen hadde Finn-agenter, som også gjorde at inntektene ble høyere.

EBITDA for mediehuset endre på 32 millioner kroner, en nedgang på 4,2 millioner kroner.

Nedreberg sier at resultatet ble bedre enn forventet.

– Det ble en liten nedgang i driftsresultatet, mot året før. Men vi ser at det ikke er tvil om at det er en underliggende sterk nedgang på papirinntektene. Men samtidig har vi en god utvikling på abonnement som reparerer, sier Nedreberg, og legger til at de også har kuttet kostnader.

– Vi forventet et svakere resultat enn dette. Vi er der resten av bransjen er, men hadde en sterk utvikling lokalt i de digitale annonseinntektene.

Annonseinntektene for mediehuset falt med fem prosent i fjor, fra 188 millioner kroner til 178,2 millioner kroner. Papirinntektene falt med 18 prosent.

Samtidig økte brukerinntekene med fem prosent, til 264 millioner kroner.

Nedreberg legger til at året så langt har en god utvikling i abonnementsinntektene, men krevende i annonsemarkedet.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS