Aftenposten-journalist Abdirahman Hassan er dagens intervjuobjekt i spalten #Sommerpraten.

#Sommerpraten:

Lettet over at hans største flause ikke endte opp i Medier24: – En lærepenge

Aftenposten-journalisten forteller om sin største tabbe på jobb i dagens utgave av spalten #Sommerpraten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er Aftenposten-journalist Abdirahman Hassan.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

— Korona volume 2, eller (3?) (4?). Året startet med den tragiske hendelsen i Gjerdrum og stormingen av den amerikanske kongressen. Så har det så å si gått i ett kjør med vaksinenytt, virusmutasjoner, sosial nedstenging i Oslo og gjenåpning. For å ikke glemme statsminister Erna Solbergs mye omtalte Geilo-tur.

– Hva er årets flause til nå?

– Det er uten tvil «Molde-gate». Molde-ordførerens utspill om koronahåndteringen i Oslo var svært uheldig og pinlig. Snakk om dårlig timing. Saken tok en ny vending da det også ble avslørt at statsministerens nærmeste rådgiver hadde vært i kontakt med ordføreren i forkant av VG-intervjuet. Statsministeren innkalte senere til pressekonferanse der hun beklaget hendelsen og irettesatt sin egen statssekretær. Jeg er dypt uenig med dem som påstår at norsk politikk er kjedelig.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Jeg må si at jeg har et ambivalent forhold til konseptet hjemmekontor, men det korte svaret er tja. Jeg savner å ha fysiske morgenmøter og kunne slå av en prat med kolleger ved kaffemaskinen. Det blir liksom ikke helt det samme når alle sitter hver for seg på hjemmekontor og deltar via Google Meets. Jeg gleder meg til å kunne treffe kolleger og at vi kan være flere som er til stede på kontoret.

– Hva gjør du i sommer?

– Jeg skal jobbe hele sommeren, utenom to uker hvor jeg skal tilbringe litt kvalitetstid med familie og nære venner. I år som i fjor blir det Oslo-sommer på meg, men det finnes knapt noe bedre enn lange sommernetter i Oslo, spør du meg. Jeg har også planer om å dra på hyttetur, og det blir kanskje en tur nordover (Tromsø) for å oppleve litt midnattssol og arktisk natur. Som Oslo-journalist har jeg dessuten litt godt av å komme meg ut av ring tre.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg prøver å koble litt av og kommer til å skru av samtlige pushvarsler fra diverse nettaviser, men det er nok lettere sagt enn gjort. Jeg får ofte høre fra familie og venner at jeg er konstant pålogget, og det stemmer nok til en viss grad. Jeg prøver å holde mest mulig oppdatert. Jeg tør nesten ikke å sjekke skjermtiden. Det er en dårlig vane. Men i år skal jeg bli flinkere til å legge bort mobilen og heller lytte til gode podkaster og lese ferdig en bok eller to. Zeshan Shakars «Gul bok» og Gulraiz Sharif «Hør her’a» står begge høyt på lista mi, i tillegg til podkasten «Noen å hate» laget av dyktige kolleger i Aftenposten.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Ja, hvor skal man begynne? Som sommervikar i VG skrev jeg en nyhetssak om at de voldsomme skogbrannrøykene langs vestkysten av USA hadde nådd Sørlandet og kunne observeres i skyene. Det skulle senere vise seg å ikke stemme. Både vakthavende meteorolog og brannvesenet i Agder mente røyken i skyene skyldtes bålbrenning. Det var en skikkelig pinlig tabbe.

– Vi endte med å legge inn en rettelse nederst i artikkelen. Jeg fikk meg en skikkelig god lærepenge den dagen, takket være noen årvåkne lesere. Jeg kan også puste lettet ut for at det ikke ble en sak på Medier24.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Yt ditt beste, men ta vare på helsen din. Ikke bli utbrent. Husk å ta pauser i mellom slagene. Still godt forberedt til redaksjonsmøtene og kom med forslag til saker. Husk at det å skille seg ut fra mengden ikke nødvendigvis trenger å være noe negativt.

– Er det noen stemmer du savner, eller temaer som du mener redaksjonen kan bli bedre på å dekke? Behersker du et språk eller har du et kildenettverk i et miljø som redaksjonen sliter med å få innpass i? Si ifra! Ikke vær redd for å utfordre etablerte normer. Ta ordet under redaksjonsmøtene, selv om det til tider kan oppleves litt skummelt. Spør om hjelp når du trenger det. Husk at ingen spørsmål er for dumme.

Powered by Labrador CMS