Den store journalistprisen gikk i år til VG. (f.v) Gard Steiro, Oda Leraan Skjetne, Jari Bakken og Sondre Nilsen som mottar prisen på vegne av VG.

VGs koronaredaksjon får Den store journalistprisen

VGs «koronaoversikt» er årets vinner av Den store journalistprisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det ble klart mandag formiddag.

Juryen for Den store journalistprisen har lagt vekt på at journalistikken har bidratt til smittevern og folkehelse, på en måte man sjelden har sett, heter det i pressemeldingen.

– Helt siden 3. mars i fjor har folk daglig fulgt med på VGs koronaoversikt. Den har både opplyst og beroliget. Den har gjort vår kamp mot smittespredningen mer effektiv. VG har fylt, og fyller, et enormt informasjonsbehov, sier juryleder Finn E. Våga.

Juryleder Finn E. Våga deler ut Den store journalistprisen til VG. (f.v) Gard Steiro, Oda Leraan Skjetne, Jari Bakken og Sondre Nilsen som mottar prisen på vegne av VG.

Siden 3. mars i fjor har VG kontinuerlig oppdatert befolkningen om utviklingen i koronasmitte, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Antall smittede, innlagte og døde har hele tiden vært en viktig del av koronaoversikten.

Etter hvert har VG videreutviklet tjenesten til å omfatte en mengde fakta, ikke minst tilgangen på vaksiner og antall satte vaksinedoser.

Mediets mål var til enhver tid å gi alle nordmenn tilgang til nødvendig og oppdatert informasjon om pandemien. Snart runder oversikten 400 millioner sidevisninger.

Ansvarlig redaktør i VG, Gard Steiro, sier at det alltid er en ære å vinne Den store Journalistprisen.

– I år oppleves anerkjennelsen ekstra gjev, for pandemien er utvilsomt den største saken i vår tid. I VG definerte vi «koronaoversikten» som en journalistisk vaksine. Responsen har vært overveldende. Selv om lesernes tilbakemeldinger er viktigst, er vi i dag usigelig stolte over å motta prisen, sier Steiro og legger til:

– Hele VG takker juryen. Jeg takker alle journalistene, utviklerne og lederne som sammen skapte «koronaoversikten». Dette er en lagseier.

Prisen er på 100.000 kroner, og deles ut av Norsk Presseforbund. Bak prisen står Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen, NRK og TV 2.

Juryen har bestått av:

Finn E. Våga, Stavanger Aftenblad

René Svendsen, Fredriksstad Blad

Kirsti Husby, Adresseavisen

Tove Lie, Khrono

Rima Iraki,

NRK Silje Hovland, TV 2

Powered by Labrador CMS