Sistnevnte fikk oppdraget kun få måneder etter at hun fikk fast jobb i NRK, og ser nå frem seg til sitt første korrespondentjobb for mediehuset.
– Jeg gleder meg veldig. Men jeg også spent på hvordan det blir å få korrespondent-ansvaret for en så stor del av verden. Det er med en skrekkblandet fryd jeg tar oppdraget, sier Skjeseth til Medier24.
Skjønt helt ferskt i utenriksjournalistikken er Taksdal Skjeseth ikke. Hun var USA-korrespondent for Dagsavisen mellom 2010 og 2017, og har reist mye rundt i verden som utenriksreporter.
Hun har i tillegg mastergrad både fra Colombia University i New York og Université Libre de Bruxelles i Brussel.
Skjeseth mener Istanbul er spesielt spennende journalistisk sett.
– Det er ett av verdens mest spennende steder å være journalist på nå. Man befinner seg midt i det geopolitiske spillet, med en fot i Europa og en fot i Asia, sier hun.
– Det er også et land som er i endring, og ikke nødvendigvis i positiv retning. Utfordringen blir i hvilken grad man kan drive kritisk journalistikk der. Vi har nok mer frihet som utenlandske journalister enn det de tyrkiske journalistene har, sier Skjeseth.
Hun er likevel klar på at NRK skal utføre sitt oppdrag også der.
– Demokratiet er under press i Tyrkia, og det samme er ytringsfriheten og pressefriheten. Det blir en utfordring, men vi må være modige og tørre å dekke dette, sier hun.
Skjeseth forteller at hun lenge har vært fascinert av regionen hun nå skal dekke.
– Jeg har vært en del på reportasjereiser der. Spesielt Syria håper jeg å kunne dekke nærmere. Landet var veldig mye i mediene for noen år tilbake, men de siste par årene er det blitt mer stille. Jeg håper å få reist dit, sier hun.
– I tillegg er India og Pakistan under mitt korrespondentkontor, og der ønsker jeg også å reise mer. Jeg synes også Iran er veldig spennende å følge med på, sier Skjeseth.
Hun har markert seg som utenriksjournalist med tung kompetanse på USA og amerikansk politikk. Skjeseth ga i 2018 ut boka «Løgn. Hvorfor Trump lyver og hva det gjør med oss», og ble mye brukt av NRK i deres dekning av presidentvalget i fjor.
Akkurat den USA-kunnskapen tror hun vil komme godt med i Midtøsten.
– Den erfaringen vil bli veldig nyttig og en styrke i Tyrkia. Jeg er kjempeglad for at NRK lar meg få bruke den kompetansen i en annen del av verden, sier hun.
Skjeseth vil fylle etterfølge NRK-veteranen Sidsel Wold på Istanbul-kontoret. Det omtaler hun om å nærmest «hoppe etter Wirkola».
– Det er enormt store sko å fylle. Sidsel er høyt og lavt hele tiden, og har virkelig markert seg med en veldig tilstedeværelse. Jeg er en ydmyk etterfølger, sier hun.
– Jeg har også hatt, og vil ha, tett kontakt med Sidsel. Vi vil få en tett overlevering. Men jeg må samtidig få anledning til å finne min måte å være korrespondent i regionen på.
Skjeseth er språksterk og behersker de fleste av de latinske språkene. Tyrkisk er imidlertid et nytt bekjentskap.
– Jeg har allerede begynt på tyrkisk språkkurs. Jeg trodde det skulle bli relativt overkommelig med min kjennskap til de latinske språkene, men det er virkelig et annerledes og krevende språk, medgir hun med et smil.
Skjeseth vil for øvrig ikke tilknytte seg til Istanbul-kontoret før tidlig i 2022, ettersom hun venter barn denne våren. Wold vil fortsatt være NRKs korrespondent i byen ut 2021.