Vi prøvde også vegetar-klossene i kantinen på Pressens Hus.

Anmeldelse: – Har du allergi, kan lunsj på Pressens hus bli en spennende reise

Pressens hus er neste stopp i kantineanmeldelsene.

Publisert Sist oppdatert

(PRESSENS HUS): I en tid fremover vil Medier24 anmelde kantiner i mediebransjen. Nestemann ut er Pressens hus.

Okei, vi må snakke om en viktig ting først.

Vi har forståelse for at det kan finnes ansatt-priser og gjeste-priser i mediekantinene. Det er helt greit. Men 129 kroner, over dobbel pris hvis man er gjest?

«Pressens hus er et åpent hus» heter det, men det koster å komme på lunsj-besøk.

Medier24 anmelder medie-kantinene:

Medier24-journalist Torill Henriksen har tidligere jobbet som kokk innen flymat-catering, og laget mat for både charter og første klasse.

Tjuefire-office manager Anette Nodeland har flere års erfaring fra hotell- og restaurant-bransjen.

Sammen har vi tatt med oss glimtet i øyet og sjekket ut mediekantinene hos de store mediehusene og konsernene.

Det skal sies, det var ikke en streng sjekk av hva man trykket på når man betalte med mobil, for joda, det er QR-kode og mobilbetaling. I tillegg er lunsj-kupongene som gis ut ved kurs og andre ting i overkant lette å kopiere om man vil være slu. Men det fraråder vi. Vi vil heller si: PAY YOUR SERVER!

Fordelen her er at det visstnok er en app hvor du kan se hva som er dagens varmrett. Dette gjør at du kan ta avgjørelsen før du kommer ned i kantinen, (og skjemmer ut de ansatte når du rynker på nesen over hva tilbudet er) og ikke minst kan glede deg til lunsjen.

Vi fikk beskjed om at det var torsk og fiskesuppe på menyen. Vi følte oss kanskje litt lurt da det var panert fisk, dampet paprika og tynn suppe med smak av fisk.

Salatbaren uten salat

Kantinen og salatbaren på Pressens hus mangler noe vesentlig. Salat

Salatbaren mangler noe vesentlig. Salat. Dog, de er glade i beter og andre rotgrønnsaker her. Liker du søtpotet vil du kose deg!

Oriental-veganere eller jain-veganere (kort fortalt, veganer som ikke spiser rotgrønnsaker) ville slitt her. Men statistisk sett er det vel liten sjanse for at Pressens Hus har så mange av dem (basert på flymat-kokken sine erfaringer med denne restriksjonen, og en spørrerunde hos veganere i umiddelbar krets).

Og de kan kose seg med både paprika, hummus og sopp. Sistnevnte fikk begge et pluss for smak i vår bok. Og den dampede paprikaen da. Det anbefales dog ikke.

Men hvis noen ansatte på Pressens Hus har en gjest i denne kategorien, er vel ikke kantina det rette stedet. 129 kroner for sopp og hummus er i heftigste laget.

Noe annet vesentlig den mangler er allergen-merking. Ris-salaten med ukjente terninger i, innså vi etter hvert var svin. Potetsalaten var vi ganske lenge usikker på om var potetsalat. Det eneste vi vet med sikkerhet er at den hadde altfor mye sennep.

Har du noen form for allergi kan lunsj her bli en spennende reise. Men vi krysser fingrene for at det går an å spørre om man er i tvil. Bransjepressen har i alle fall ikke fått nyss i noen store utrykninger til Pressens Hus grunnet allergiske reaksjoner.

Panert torsk og dampet paprika var varmretten.

Pluss for restemat

Men ris-salaten skal vi likevel gi plusspoeng for. Kilder kunne fortelle at det var en salat laget av varmretten fra dagen før. Kampen mot matsvinn gir alltid plusspoeng - selv om vi ikke likte salaten.

Et annet ganske stort pluss er denne fastprisen med mulighet for påfyll. Det skal sies, man får bare en varmrett, men salat (eller beter da) og brødmat er det påfyll av. Og når man innser at de bløte fiskepinnene, veganer-klossen (som ikke er jain-vegansk) og dampede paprikaen ikke er appetittelig nok, er det lett å tasse tilbake til salatbar og brødmat for å bli mett.

Det skal også sies at Pressens Hus er en kantine Medier24 til stadighet er innom, og flere av rettene har vært særs mye bedre enn de gigantiske fiskepinnene og den dampede paprikaen. Men de går aldri tom for beter..

Kantinen i Pressens Hus
Powered by Labrador CMS