TV 2-sjefen: – Ekstremt viktig for oss å ha tre ulike bein å stå på
TV 2-sjef Olav T. Sandnes peker på TV 2 Play og engasjerende innhold som nøkkeler for veien videre. Samtidig forsvarer han verdien av distributørpartnere – selv etter bruddet med Telia.
TV 2 Gruppen kan vise til et driftsresultat på 425 millioner kroner og en omsetning på 7,4 milliarder kroner i 2042.
TV 2-sjef Olav T. Sandnes fremhever betydningen av å ha en tredelt strategi med nyheter, sport og underholdning.
Selv om TV 2 mistet rettighetene til Premier League, har mange kunder blitt værende på TV 2 Play. Sandnes understreker viktigheten av et bredt innhold for å tiltrekke og beholde seere.
Oppsummeringen er generert av Labrador AI, men gjennomlest av en journalist.
TV 2-sjef Olav T. Sandnes trekker fram innsatsen til medarbeiderne som har stått i en omstilling, samt en posisjonsbygging av TV 2 Play som gir avkastning.
– Vi har vært i en fase der vi har bygget nye medievaner og investert mye i det. Å se utvikling på TV 2 Play er veldig gledelig, og bak plattformen er det gjort godt arbeid med teknologi, brukergrensesnitt og abonnement, sier han.
Men til syvende og sist handler det om innholdet.
– Nøkkelen er å engasjere. Det har vi truffet godt med i 2024. Nesten bedre enn vi kunne forventet, sier han.
Tre bein
Blant seersuksessene til TV 2 finner man Spillet og Forræder.
– Kan man si at underholdning finansierer journalistikken?
– Nå som det er en krise i verden med tanke på finansiering av journalistikken, så er det ekstremt viktig for oss å ha tre ulike bein å stå på. Det er viktig at vi klarer å få til et samspill mellom de tre innholdsområdene våre: nyheter, sport og underholdning.
– Den tiden er nok litt over hvor våre argeste og bitreste konkurrenter er våre lokale kollegaer i bransjen, sier Sandnes.Foto: Kent Olsen
Da TV 2 mistet rettighetene til Premier League var de bekymret for om de kom til å miste kunder, men mange ble værende.
– Vi så på brukermønstrene at mange som hadde kjøpt TV 2 Play for å se Premier League brukte mye mer tid på å se på det øvrige innholdet enn Premier League over tid. For oss er bredden i innholdstilbudet ekstremt viktig, forklarer Sandnes.
Å ha en bredde og en portefølje de har bygget opp over 20 år mener han er en styrke.
– Det er den posisjonen vi har nå, men det er ferskvare. Det må ikke bli en hvilepute, men det er grunnlag å ha selvtillit at vi har lykkes såpass godt med det, sier han.
Om det er aktuelt å få Premier League tilbake til TV 2, avviser han ikke helt.
– Premier League har stor interesse i Norge, og den interessen har vi vært med å bygge opp. Nå er det Viaplay som håndterer det på godt vis, så tar vi de vurderingene når vi kommer til de veikryssene. Men på generelt grunnlag er Premier League en rettighet vi har vist interesse for før.
– Min reaksjon er at jeg er veldig glad for at det er et mediehus med lange publisistiske tradisjoner og som holder redaktøransvaret høyt, som kjøper to så viktige mediehus, sier han.
Sandnes forteller at de har hatt samarbeid med begge virksomheter, der de utveksler erfaringer. Det håper han fortsetter.
– Dere er ikke arge konkurrenter?
– Den tiden er nok litt over hvor våre argeste og bitreste konkurrenter er våre lokale kollegaer i bransjen, svarer han og peker på et større og mer globalt marked nå enn før.
Sandnes mener kampen mange medier står i er å sikre sunne virksomheter som leverer på et samfunnsoppdrag på en god måte.
– Da tror jeg ikke vi lykkes best ved å fokusere på å slå hverandre i hodet. Da tror jeg vi lykkes best ved å søke samarbeid der vi kan, kommenterer han.
Å ha forutsigbare rammer er noe som også vil hjelpe på å levere på samfunnsoppdraget, mener han.
Da momsfritaket for lyd og levende bilder ble fjernet nærmest over natten for snart to år siden, fikk TV 2 kjenne på konsekvensene av å ikke ha forutsigbare rammer.
Det forandrer dog ikke på dagens situasjon, men Sandnes håper at det ikke drar ut før noe skjer.
– Nå må vi gjøre det beste av situasjonen vi er i, men det er til syvende og sist godt å høre hvilken tverrpolitisk enighet det er i dette. Så er det handling som kreves nå, sier han, og legger til:
– Det verste som kan skje denne våren er at kulturministeren bare utsetter det hele ved å si at de prinsipielt er positive til en plattformnøytral nullmomsordning og setter i gang nye utredninger. Regjeringen har full anledning til å handle nå, og de har full støtte til det fra et tilnærmet enstemmig storting om man skal se til partiprogrammene.
Sandnes forteller at partene ikke klarte å finne et felles grunnlag denne gangen.
– Det er vi veldig lei oss for på grunn av kundene, sier han.
Å gå i partnerskap med distributører har en stor verdi for å gjøre blant annet TV 2s innhold lett tilgjengelig for seerne. Bruddet har dog ført til abonnementsvekst, har de tidligere meldt.
Om det er den store planen å løsrive seg fra distributører, avviser Sandnes blankt.
– Den store planen er å få til gode samarbeid i det økosystemet som finnes i Norge. Derfor er vi lei oss når vi ikke klarer å lykkes med vårt samarbeid med Telia. Nå har vi andre gode samarbeidspartnere som vi fortsetter med, sier han.
– Er dere like avhengige av distributører som før?
– Det er en gjensidig positiv avhengighet. Det er grunnlaget for et partnerskap. Det er nyttig begge veier. Så har vi med Telia denne gangen ikke funnet utav det.
Han ønsker ikke å komme med løypemelding på en eventuell dialog med Telia.
– Vi forholder oss til at vi ikke har en avtale, sier han.
Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no