Natalie Remøe Hansen i sin egen stue som er blitt om til VG-desken.

Nå blir avsløringen om Tinder-svindleren Netflix-film. Her gjenskapes VG-desken hjemme hos journalisten

– Dette er ikke akkurat dagligdags, sier VG-journalist Natalie Remøe Hansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I 2019 publiserte VG spesialen om «Tindersvindleren». Saken vekket en enorm interesse blant leserne, og var lenge avisens mest leste sak på nett.

I etterkant har journalistene bak avsløringen, Natalie Remøe Hansen, Kristoffer Kumar og Erlend Ofte Arntsen reist rundt og holdt foredrag om arbeidsprosessen, både innlands og utenlands.

I fjor sommer ble det klart at den internasjonale strømmegiganten Netflix har kjøpt rettighetene til å lage dokumentarfilm om avsløringen.

Nå er den ferske traileren sluppet og selve filmen kommer 2. februar.

En av dem som blir intervjuet i dokumentarfilmen er Natalie Remøe Hansen. Hun er klar på at historien passer bra til dokumentarfilm-formatet.

Denne historien er så utrolig! Den er også veldig godt dokumentert. Kvinnene har spart på bilder, meldinger og lydmeldinger. Det gjør at man kan fortelle historien slik at publikum opplever at historien skjer nå, sier Hansen til Medier24.

VG-skiltet er på plass i stuen.

– Stolt

Hansen ble intervjuet i sju timer til dokumentarfilmen, og hun forteller at rundt en tredjedel av filmen handler om VG-journalistenes undersøkelser.

Da Medier24 møtte Hansen i 2019 innrømmet hun at tanken på en Netflix-produksjon var spennende.

– Vi er selvsagt villige til å bidra. Hvis det for eksempel blir en Hollywood-film, så hadde det vært veldig gøy å være med i prosessen. Men sånne ting tar lang tid, sa hun da.

At drømmene nå blir virkelighet synes hun er både stas og spennende.

– Vi har sett filmen og er veldig fornøyd med resultatet. Dette er ikke akkurat dagligdags. Vi er veldig stolt av at vår journalistikk får en så stor plattform å boltre seg på, sier Hansen.

Da VG-journalistene skulle intervjues i mars 2021, satte koronaviruset en stopper for at produksjonsselskapet Raw kunne reise til Norge.

Derfor måtte de intervjues på Skype, mens et norsk innleid filmteam stod for det tekniske. Kamerateamet fikk heller ikke komme inn i Schibsted-bygget, så de måtte filme intervjuet hjemme hos Hansen.

– De gjorde om hele rekkehuset for at det skulle se ut som VG. Så det var full fart her i noen døgn, ler hun.

Sammen med Hansen ble Kristoffer Kumar også intervjuet i samme leilighet. Erlend Ofte Arntsen, som nå er VGs USA-korrespondent, ble intervjuet i Texas av et annet team.

VG-journalisten Natalie Remøe Hansen kvelden før innspillingen.

– Nervøsitet

Selv om Hansen synes det er spennende at en så stor internasjonal aktør lager dokumentarfilm om deres avsløring, innrømmer hun at det er spesielt at historien blir fortalt videre av noen andre.

– Man sitter med en liten nervøsitet inni seg når man gir fra seg en historie. Vi har også vært nysgjerrige på hvordan de ville behandle kildene våre. Men det har landet bra og det står seg også godt etisk.

Hansen understreker at Netflix ikke har fått dokumentasjon som ikke har blitt publisert tidligere.

– Mye av vårt videomaterialet brukes i filmen, men det er stort sett allerede publisert materiale. Ellers er det litt bakom-materiale av oss journalister. Men de har ikke sett gjennom papirene våre eller lest kildeopplysninger vi ikke har publisert.

– Sånn sett har vi hatt kontroll på egne opplysninger, legger hun til.

– Kommer det noen overraskelser i Netflix-filmen?

– Der skjer mer i filmen enn i vår sak. De har benyttet seg av vår journalistikk, og det kommer også veldig tydelig fram. Så tar de historien et steg videre gjennom egne journalistiske undersøkelser, svarer Hansen.

Powered by Labrador CMS