Magnus Henningsmoen har gjennomført treningsregimet Linnéa Myhre kritiserer TV Norge for å sende.

MENINGER:

Er det så forferdelig dumt å fortelle barna sine at sunn mat og trening er bra for en?

«Linnéa Myhre lurer på om det ikke er noen voksne på jobb? Men det er nettopp det det er. Fem voksne personer som har lyst på en kickstart til en livsstilsendring.», skriver Magnus Henningsmoen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Linnéa Myhre er ikke nådig i sin kritikk mot TV-Norges program «16 ukers helvete». Hun lurer på om det ikke er noen voksne på jobb?

Men det er nettopp det det er. Fem voksne personer som har lyst på en kickstart til en livsstilsendring.

Jeg har selv vært gjennom dette 16 ukers programmet. All min yrkeserfaring har vært bak rattet på kjøretøy. Jeg begynte som trailersjåfør da jeg var 19. I dag er jeg 32 og jobber som trafikklærer. Verken trailersjåfører eller trafikklærere er kjent for sin grasiøse fremtoning og gode helse.

Jeg hadde alltid lyst til å komme i bedre form, men visste ikke hvor jeg skulle begynne. Å lese side opp og side ned om karbohydrater, umetta fett, metta fett, flerumetta fett, proteiner, anaerob trening, aerob trening er ikke den beste motivasjonen for en, i utgangspunktet, lat fyr.

Men så kom jeg over den svenske serien som omhandler «16 weeks of hell». Jeg så at det ikke var noen mirakelkur. Det gikk over lang tid (16 uker er lenger enn det høres ut som), det så vondt ut og det så ut som det funket. Jeg så andre personer forvandles fra treningshatende, halvdvaske latsabber som meg selv, til personer med treningsglede og kunnskap om kosthold.

At vekt, midjemål og fettprosent blir målt ser heller ikke ut til å falle i god jord hos Myhre. «Her skal suksessen måles i vektnedgang». Jeg fikk ikke inntrykk av at det var vektnedgangen som var suksessen under mine 16 uker. At jeg ikke blir sliten av å gå i trapper lenger, at jeg sover bedre og at jeg ikke lenger får vondt av å sitte rolig derimot, vil jeg se på som en stor suksess.

Videre skriver Myhre at det er ironisk at foreldre vil bli bedre foreldre, men ender opp med å si at man ikke kan spise det samme som barna sine og at dette er med på å fucke opp barns forhold til mat og kosthold. Men er det egentlig det? Er det så forferdelig dumt å fortelle barna sine at sunn mat og trening er bra for en? Alle problemer kan ikke løses med sjokolade og et glass rødvin.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS