Linnéa Myhre går hardt ut mot TV Norges «16 ukers helvete».

MENINGER:

Hva er det dere driver med, TVNorge?

«Er det ingen voksne på jobb?», skriver Linnéa Myhre om TVNorges «16 ukers helvete».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Denne teksten ble opprinnelig publisert som en tråd på Linnéa Myhres Twitter-profil, og er limet sammen til én tekst og gjengitt med tillatelse.

TVNorges «16 ukers helvete» er kanskje det jævligste jeg har sett siden Kari Jaquesson lagde slanke-tv med BARN i 2006. Hva er det dere DRIVER MED, TVNORGE?? ER DET INGEN VOKSNE PÅ JOBB?

16 weeks-konseptet er i utgangspunktet idiotisk prosjekt, men man hadde jo et lite håp om at de greide å balansere det med litt folkeopplysning. Som feks at: SLANKING VIRKER IKKE. LIVSKVALITET MÅLES IKKE I KILO. MAT ER IKKE FARLIG. Men neida, her skal vi gå i ALLE fellene.

La meg ta noen eks fra første episode:

- Måling av vekt, midjemål og fettprosent av alle deltakere. Alle tall opp på skjermen. Her skal suksessen måles i vektnedgang.

Eks 2:

- Utdeling av matplaner. Seks totalt forskjellige kropper – men alle skal spise samme mat og mengde i 16 uker. Måltider byttes ut med blant annet proteinshake (spons), ingefærshot + vitaminpiller eller 30 gram gresskarkjerner(!).

Her er et eksempel på en dagsplan. Eventuelt oppskriften på et fucka forhold til mat.

Ett av måltidene er også en spiseskje (oppgis i gram) peanutsmør. Deltakeren må veie dette på nøyaktig på en kjøkkenvekt. Deltakeren trykker det motvillig i seg. Så er det rett på ukas sjette treningsøkt. BUDSKAP.

Programmet påberoper seg å skulle være «livsstilsenderende», men sist jeg sjekka var ikke proteinshake, overtrening og det å gi opp alt du liker på en gang en «livsstilsendring». Det kalles ekstremslanking og er 1. idiotisk 2. svært kortsiktig.

Peak ironi: Voksne folk som slanker seg for å kunne være en bedre forelder, men ender opp med å sitte ved middagsbordet og si at man er på slankekur og ikke kan spise det samme som barna sine. Oppskrift nr 1 på å fucke med barns forhold til mat og kropp.

Skjønner at underholdning sikkert er gøyere jo mer ekstremt det er, altså. Men dette er ikke gøy. Dette er dårlig TV og et enormt tilbakeslag for hva mat, kropp og helse egentlig er. Synes på ekte synd på alle som ser på dette programmet og tenker at de skal prøve det samme.

For all del: Det er mange bra folk med i denne produksjonen, og eksperter med erfaring innenfor både trening, helse og mat. Men det hjelper ikke når ingen er villig til å si at dette konseptet er TRASH og burde verken lages TV av eller gjøres hjemme.

Tips fra meg til en potensiell neste sesong: SKAFF EN PSYKOLOG. Hen vil forhåpentligvis advare mot å lage en ny sesong.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS