Aslak Sommerfelt Skretting, leder av Jærradiogruppen og styreleder i Norges Lokalradioforbund.

Radiobransjen jubler over at regjeringen endrer kurs: – Vi er glade for at de har lyttet

Ap, Sp og SV sikret flertall i Stortinget for å endre budsjett­forslaget om FM-konsesjon.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Konsesjonene for lokalradioene som sender på FM er forlenget fra 1. januar 2022 til 31. desember 2026.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti sikrer flertall for at lokalradioene ikke skal trenge å søke ny konsesjon for å sende på FM, men at disse forlenges direkte, opplyser Stortinget.

– FM fortsatt er den viktigste plattformen for lokalradio, både lyttertallmessig og økonomisk. Vi har tatt reaksjonene fra lokalradioene på alvor, som mener en ny søkeprosess, være lite forutsigbar og ta unødvendig mye tid. Dette er ikke intensjonen. Derfor er vi enige om at vi vil forlenge disse tillatelsene direkte, sier Arbeiderpartiets Åse Kristin Ask Bakke i Familie- og kulturkomiteen.

Hun får støtte fra Senterpartets Åslaug Sem-Jacobsen.

Åslaug Sem-Jacobsen og Åse Kristin Ask Bakke.

- Når vi i Sp, Ap og SV forlenget konsesjonen på FM til 2031, ønsket vi å legge bedre til rette for lokalradioene våre - ikke gjøre det vanskeligere for dem! Og med denne merknaden unngår vi å skape unødvendig uforutsigbarhet for dem nå som de gjør jobben med å investere i digital teknologi, sier Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen.

Regjeringen signaliserte en ny konsesjonsrunde i løpet av 2025, som ville gi lokalradioene mulighet til å sende på FM-nettet frem til 2031.

Lokalradioene mente en ny utlysning ville være arbeidskrevende å gi lite forutsigbarhet.

Lokalradioforbundet er glad for å bli hørt i konsesjonsspørsmålet, som de tok opp under behandlingen av statsbudsjettet.

Det sier leder i Norsk Lokalradioforbund, Aslak Skretting, til Medier24.

– Lokalradioene har digitale konsesjoner ut 2031, og dersom vi nå skulle sette alle FM-konsesjonene i spill midt i konsesjonsperioden på DAB tror jeg vi ville sett at all investeringsvilje i digitale sendernett stanset nå. Økonomiene på FM og DAB er for sammenvevd til at aktørene kan betrakte det som uavhengige virksomheter, sier Skretting.

Han legger til at de ble overrasket over at det i det opprinnelige budsjettforslaget ble foreslått reutlysning fra 2026.S

– Ettersom regjeringen slo fast i Hurdalsplattformen at lokalradioene skulle få fortsette på FM også til 2031. Vi er glade for at de nå har lyttet, og endrer kurs.



Powered by Labrador CMS