Jannicke Engan, tidlig på 90-tallet.

Mitt sommervikariat:

Jannicke Engan jobbet på hermetikkfabrikk: – Det tok mange år før jeg spiste makrell på boks igjen

Nationen-redaktøren har fortrengt mange tabber fra tiden som ung i mediebransjen, men husker den som kostet henne mest.

Publisert

Medier24 fortsetter spalten «Mitt sommervikariat», der vi inviterer medieprofiler til å dele litt om sitt første sommervikariat i bransjen.

Denne gangen er det ansvarlig redaktør i Nationen, Jannicke Engan, som står for tur.

– Hvor og når var ditt første sommervikariat?

– Tidlig 80-tallet prøvde jeg meg som jordbærplukker og deretter som fabrikkarbeider. Jordbærplukkingen holdt jeg ut en halv dag, jeg fylte ikke kurvene nok og valgte dårlige bær. Så da fikk jeg jobb på hermetikkfabrikken Peter Pan i Holmestrand. Jeg holdt ut lengre ved samlebåndet til pakkemaskinen enn med jordbærplukking. Men det tok mange år før jeg spiste makrell på boks igjen.

Jannicke Engans pressekort i Akers Avis.

– Begge jobbene gjorde det tydelig for meg at jeg måtte finne et yrke med varierte oppgaver, og dermed ledet meg mot mediebransjen. Første jobben som journalist fungerte langt bedre, i Akers Avis Groruddalen tok det ikke lange stunden før jeg fikk ansvar for avisens tv- og radiosendinger.

– Hvordan fikk du jobben?

– Det husker jeg ikke, tipper jeg bare spurte om de trengte folk.

– Hva husker du best?

– Det var en ekstremt lærerik tid, hvor jeg fikk brynet meg på både avis-, tv- og radioproduksjon. Jeg skulle ta over for Wenche Haugsand, som hadde hatt ansvar for sendingene før meg. Vi hadde en periode med sidemannsopplæring. Jeg var ekstremt imponert over Wenche og livredd over tanke på at jeg skulle håndtere dette alene. Før Wenche hadde Harald Bjørnson Jacobsen, som jobbet som videojournalist for selveste TV 2, hatt ansvaret. Jeg følte det var enorme sko å fylle.

– Hvem ble du kjent med som du fortsatt har kontakt med?

– Det er mange dyktige folk som har vært innom Akers Avis Groruddalen og jeg møter stadig kolleger igjen. Det er gøy. Vi har med oss mange felles erfaringer og opplevelser som aldri blir kjedelig å mimre over

– Gjorde du noen tabber? Hvis så, hvilke?

– Masse, og mange er fortrengt. Men den som kostet meg mest var da jeg hadde gjennomført et langt tv-opptak og dro tilbake til redaksjonen, fornøyd over at jeg hadde innholdet til ukas tv-sending. Helt til jeg kom hjem og puttet U-matic kassetten inn i spilleren og oppdaget at jeg ikke hadde trykket på rec. Hvis jeg ikke husker feil så ble det reprisesending den uka.

– Hva er det viktigste du lærte som sommervikar?

– At man får til det meste hvis man bare ikke gir seg.

– Hva er dine tips til årets sommervikarer?

– Ikke vær redd for å ta plass. Dine ideer er garantert like gode som de andre sine..

Powered by Labrador CMS