Christina Sulebakk er leder for Warner Bros. Discovery Norden.
Christina Sulebakk er leder for Warner Bros. Discovery Norden.

Warner Bros. Discovery trekker pengespill-søksmål mot staten

Warner Bros. Discovery sitt søksmål mot staten. – Vil heller bruke våre ressurser på å fortsatt lage og levere innhold av høy kvalitet til våre seere på tvers av plattformer, sier kommunikasjonsdirektør i Warner Bros. Discovery, Hanne McBride.

Publisert Sist oppdatert

I 2020 skjedde det en lovendring som gjør det mulig for norske myndigheter å stanse TV-reklame for pengespill som ikke har norsk tillatelse, selv om denne reklamen sendes fra utlandet

På den tiden var det to aktører som sendte slik reklame: TV-selskapet NENT og det som da het Discovery.

Ifølge regjeringen sluttet NENT å sende slike reklamer, mens Discovery ønsket å prøve ut saken for retten.

Warner Bros. Discovery trekker sitt søksmål mot staten vedrørende forbudet mot å distribuere TV-reklame for pengespill som ikke har norsk tillatelse.

Det skriver Kultur- og likestillingsdepartementet i en pressemelding fredag.

– Dette innebærer at vi endelig er fri for aggressiv TV-reklame for utenlandske pengespill, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i pressemeldingen.

Medier24 har vært i kontakt med kommunikasjonsdirektør i Warner Bros. Discovery, Hanne McBride.

– Da Oslo Tingrett nylig besluttet å ikke forelegge saken for EFTA-domstolen, ser vi at den prinsipielle avklaringen vi har ønsket oss, ligger svært langt frem i tid. Vi har derfor besluttet å trekke saken og vil heller bruke våre ressurser på å fortsatt lage og levere innhold av høy kvalitet til våre seere på tvers av plattformer, sier McBride til Medier24.

Powered by Labrador CMS