Thomas Espevik. Ny kulturredaktør i Vårt Land
Thomas Espevik. Ny kulturredaktør i Vårt Land

Thomas Espevik blir ny kulturredaktør i Vårt Land

Journalist og forfatter Thomas Espevik går fra Klassekampen til Vårt Land.

Publisert Sist oppdatert

Journalist og forfatter Thomas Espevik (33) er ansatt som ny kulturredaktør i Vårt Land.

– Vårt Land satser på kulturjournalistikken, og jeg er svært glad for at Thomas Espevik har sagt ja til jobben. Han er spennende profil som har en erfaringsbakgrunn som passer veldig godt for Vårt Lands avisprosjekt, sier sjefredaktør og administrerende direktør Bjørn Kristoffer Bore.

Espevik kommer fra Klassekampen, hvor han har jobbet som kulturjournalist i tre år. Han har også bakgrunn som redaktør i Bokvennen Litterær Avis og journalist for NRK Kultur. I tillegg ga han ut romanen «Hva ville Johannes gjort?» på Flamme forlag i 2017.

– Espevik er en skarp nyhetsjournalist på kulturområdet, og han kjenner Vårt Land og avisas lesere godt. Han er rik på initiativ og ideer, og har stor gjennomføringsevne. Han kjenner og forstår både kulturfeltet og mangfoldet i Kirke-Norge svært godt, og vil styrke Vårt Land som kulturavis, nyhetsavis og som kristen dagsavis, sier Bore.

Espevik erstatter Arne Borge, som 1. januar forlater Vårt Land for å bli redaktør for skjønnlitteratur i Gyldendal forlag.

– Jeg håper jeg kan bidra til å styrke Vårt Lands posisjon som kulturavis. Det har vært en grundig prosess i forkant av ansettelsen, så jeg er trygg på at avisen vil prioritere kulturjournalistikken, sier Espevik.

– Jeg har mange tanker og ideer om hva som er mulig å få til gjennom Vårt Lands kulturjournalistikk, men skal være litt forsiktig med å gå ut med dette nå. Først og fremst skal jeg bli ordentlig kjent med redaksjonen, og jobbe for at vi setter kursen samme vei.

Espevik tiltrer i stillingen i starten av 2022.

Powered by Labrador CMS