Petter Northug.
Petter Northug.

Kritikk mot TV 2 for Northugs bruk av klær

Ekspertkommentator bruker sitt eget klesmerke når han er på jobb for TV 2 og kommenterer langrenn. Det er problematisk, mener mediekritiker.

Publisert

Den siste uken har Petter Northug vært en av kommentatorene i TV 2s sendinger fra Tour de Ski. På skjermen har han vært kledd fra topp til tå i klær fra sitt eget klesmerke, skriver Klassekampen.

– Han skor seg på rollen sin, mener Trygve Aas Olsen, mediekritiker og fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk (IJ).

Han viser til at hvis Northug er redaksjonell medarbeider i TV 2, så er han underlagt Vær varsom-plakaten. Det innebærer blant annet at han ikke kan utnytte sin stilling til å oppnå private fordeler.

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen mener at avtalen med Northug, der han gis anledning til å bruke eget klesmerke, ikke er brudd på pressens etiske regelverk.

Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund. sier det kunne vært en interessant sak å se på for PFU og at PFU kan ta stilling til hvor grensen gå, hvis det kommer en klage.

Powered by Labrador CMS