Tora Bakke Håndlykken

#Påskepraten

Slik finner VGs nyhetsredaktør roen: – Gi meg en kald pils etter en dag i skibakken, så er jeg fornøyd

Nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken, er nyfrelst western-fan.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Medier24 stiller denne påsken en rekke spørsmål til medieprofiler i spalten #Påskepraten.

Neste person ut er nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken.

– Hva gjør du i påska? (og når hadde du sist ski på beina?)

– Første del av påska går med til å misunne alle andre som poster bilder fra skiturer og utlandsreiser. Så blir det endelig påskeferie her i gården også, med tur til vakreste Telemark. Der blir det både ski på fjellet og forhåpentligvis tid i solveggen.

– Når finner du roen på ferie?

– Gi meg en kald pils etter en dag i skibakken, så er jeg fornøyd.

– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?

– Liker du gåtefulle historier er Spionens testament på PoMe en absolutt anbefaling. Jeg er nyfrelst av western etter å ha sett 1883 på Paramount+, og nå ser jeg forløperen Yellowstone på TV2 Play. Jeg gleder meg til å lese Telemarksavisene Varden og TA ekstra godt, og har også startet nedtellingen til Liverpool - Man United, dagen etter påske.

– Hvordan vil du karakterisere medieåret så langt i år?

– Aldri før har mobilfrontene til norske medier hatt svart bakgrunn så lenge og i så stort omfang. Et virkemiddel vi i VG sjelden bruker, men som vi nå har brukt daglig i ukesvis. Det sier mye om alvoret krigen i Europa har gitt nyhetsdekningen.

– Hvordan blir resten av medieåret 2022?

– Vi må sikre at blindsonene ikke blir for store i journalistikken, etter flere år med dominerende nyhetssaker som pandemi og krig. Vi trenger kritiske og undersøkende saker også på andre områder, og vi trenger i tillegg saker som gir håp og vekker engasjement. Sportsåret blir preget av fotball-VM i Qatar, på godt og vondt. Og så er jeg rimelig spent på salget av Haaland.

Powered by Labrador CMS