Karianne Solbrække i TV 2.
Karianne Solbrække i TV 2.

Overgrepssiktet kommune­overlege klager TV 2 til PFU

Klagen vil gå for lukket behandling i neste PFU-møte. 

Publisert Sist oppdatert

Det skriver NRK. 

Klagen kommer etter at TV 2 som eneste redaktørstyrte medie har identifisert kommuneoverlegen fra nord i Trøndelag med navn og bilde. 

Nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække bekrefter ovenfor NRK at klagen er knyttet til identifisering av kommuneoverlegen. 

– Vi har vurdert saken grundig og brukt mye ressurser på saken. I tillegg har vi vært i kontakt med mange av kvinnene som har anmeldt ham. Generelt skal vi være varsomme med identifisering, men vi mener saken er ekstraordinær i omfang, gitt vedkommendes rolle og posisjon. Derfor identifiserte vi han etter noen uker, sier Solbrække.

Saken er en av de som skal opp til lukket behandling i neste ukes møte i Pressens Faglige Utvalg. 

NRK har vært i kontakt med mannens forsvarer, advokat Per Ove Sørholt. Han ønsker ikke å kommentere saken eller gi opplysninger om hva klagen inneholder.

Det var i februar at TV 2 som eneste redaktørstyrte mediehus identifiserte kommuneoverlegen med navn og bilde. 

Den gang sa Solbrække til Medier24 at det var to hovedgrunner til at de gikk for en full identifisering av kommuneoverlegen.

– Dette er en person i maktposisjon. Vi mener vi har et ekstra ansvar for å drive journalistikk på personer i betrodde stillinger, spesielt i et lite lokalsamfunn. Men det i seg selv vil ikke nødvendigvis kvalifisere for identifisering i et tidlig stadie, men her er det omfanget i saken som gjør at vi lander på en identifisering, sa hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS