Styreleder i Schibsted, Ole Jacob Sunde. Her i samtale med tidligere finansdirektør Trond Berger.
Styreleder i Schibsted, Ole Jacob Sunde. Her i samtale med tidligere finansdirektør Trond Berger.

Ole Jacob Sunde går av som styreleder i Schibsted

Gir seg etter tjue år som styreleder.

Publisert Sist oppdatert

Ole Jacob Sunde går av som styremedlem og styreleder

Etter to tiår som styreleder i Schibsted har Ole Jacob Sunde besluttet å trekke seg som styreleder ved slutten av inneværende styremøtet. Han har derfor informert nominasjonen Komiteen at han ikke stiller til gjenvalg. Det skriver konsernet i en børsmelding.

I Sundes periode har Schibsted bygget på verdiene og arvevirksomheten fra sin nyhetsmediearv, utvikle sterke digitale merkevarer på nett markedsplasser og digitale forbrukertjenester samt nyhetsmedier.

– Etter to tiår som styreleder og enda lenger som styremedlem, vil jeg se tilbake på min periode med kjærlighet og tilfredshet. Vi brakte arven til mediebedrifter inn i den digitale tidsalderen med betydelig suksess, skapte vi enorme verdi og vekst gjennom våre dristige posisjoner på nettmarkedsplasser og digitale tjenester, og vi laget en ny posisjon for Schibsted som en solid, men likevel fremadstormende skjevt selskap, sier Sunde og legger til:

– Dessuten forlater jeg et selskap med en klar forståelse av det ansvar for og innvirkning på samfunnet i alle dets virksomheter.

Jeg er sikker på at Schibsted er i de beste hender etter slutten av min funksjonstid. Selskapet har sterke økonomiske resultater, klar samfunnsrelevans og en fornyet engasjement for fremtidig vekst og verdiskaping.

Ole Jacob Sunde fortsetter som styreleder for Stiftelsen Tinius, eier av Blommenholm Industrier AS.

– Ole Jacob overlater et selskap som er mange ganger sterkere, mer mangfoldig og bedre posisjonert enn da han tok over som styreleder. Han har vært en betydelig og prinsipiell forsvarer av både verdiene som vi bygger på og verdier vi skaper. Og for det takker vi ham dypt.

Valgkomiteens nominasjon til ny styreleder vil bli offentliggjort i innkallingen til ordinær generalforsamling.

Powered by Labrador CMS