Tina Mari Flem, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB.
Tina Mari Flem, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB.

NTB med millionoverskudd: – Venter et tøffere 2023

Sjefredaktør og administrerende direktør Tina Mari Flem er godt fornøyd med fjoråret.

Publisert Sist oppdatert

Omsetningen i konsernet endte på 300 millioner kroner, som er en økning på 6 prosent mot 2021. Omsetningen i morselskapet endte på 286,5 millioner kroner, som er en økning på 4,8 prosent mot 2021.

Konsernets resultat før skatt er 26,3 millioner kroner, mot 8,3 millioner året før. Oppgangen skyldes sterkere resultat både i morselskapet og i de tilknyttede selskapene Retriever AB og InFlow Media AS.

– Bak dette resultatet ligger det en god strategi, gjennomføringsevne og et knallsterkt NTB-lag som jobber på, sier sjefredaktør og administrerende direktør Tina Mari Flem i NTB.

De siste årene har nyhetsbyrået investert tungt i tjenesteområder som sportsdata, mediebank, kommunikasjon og ikke minst automatisert journalistikk.

– NTB har et fantastisk godt utgangspunkt for å utvikle god språk- og medieteknologi. Våre KI-løsninger kan trene på vårt enorme bildearkiv med over 400 millioner bilder og ikke minst på alt det nyhetsinnholdet vi har, sier Flem.

2023 ventes å bli mer krevende, forteller Flem.

Det gjøres betydelige investeringer i IT-arkitektur, IT-sikkerhet og automatisert journalistikk, samtidig som selskapet opplever et press på de tradisjonelle nyhetstjenestene.

– Presset i medie- og verdensøkonomien merkes også hos oss. Kundenes behov er i endring og teknologiutviklingen går fort. Årene som kommer blir utrolig spennende og utfordrende. Men vi er godt skodd, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS