Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.
Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.

NRK-sjefen tar selvkritikk

– Vi skulle vært tydeligere, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.

Publisert Sist oppdatert

Kringkastingsrådet behandler i dag klagene om Sophie Elise etter det famøse Instagram-bildet.

I forkant av debatten tok NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen ordet.

– Vi gjorde feil da vi inngikk en slik avtale. Det har vi tatt konsekvensen av, og vi kommer ikke til å inngå denne typen avtaler igjen, sier hun om kontrakten som ble signert.

Med kontrakten sikter hun til at Sophie Elise fikk lov til å fortsette med sin kommersielle aktivitet, samtidig som hun hadde ukentlig podkast hos NRK.

– Vi har erfart at det ikke er forenlig med å være influenser og oppdragstaker hos NRK på fulltid, erkjenner hun.

Kringkastingssjefen sier at det ikke er første og ikke siste gang at en person som har tilknytning til NRK gjør en tabbe, men tar likevel selvkritikk for måten NRK har reagert på saken.

– Som arbeidsgiver og oppdragsgiver har vi ansvar for å hjelpe til, rette opp og gi en ny sjanse, men vi skulle vært tydeligere, kommenterer hun.

– Vi var opptatt av å ivareta de involverte og respektere Sophie Elise sitt ønske om å ikke si noe. Vi kunne sagt at vi har nulltoleranse for rusmidler, og tydelige retningslinjer for alle som er engasjert hos oss, fortsetter hun, og sier samtidig at NRK tar avstand for all form for forherligelse av narkotika.

Det er ikke kjent hva som var oppi den gjennomsiktige posen med noe hvitt oppi, i bildet Sophie Elise la ut med en venninne.

Fürst Haugen er overrasket over hvor hard tonen har vært i debatten.

– Jeg vil minne om at enkeltmennesker er involvert. Jeg er imponert over alle unge mennesker som står i denne type debatten. Hvis vi ønsker en engasjert samfunnsdebatt der alle deltar, så må vi evne å vise hensyn og respekt, selv om temaene er betente og omdiskuterte.

Powered by Labrador CMS