Julie Groseth blir programleder for Norge Rundt de neste tre månedene.
Julie Groseth blir programleder for Norge Rundt de neste tre månedene.

Julie Groseth blir ny programleder for Norge Rundt: – Drømmejobb

– Vi blir kanskje lei av å se politikere og kjente folk i ruten hele tiden. Folk liker å se vanlige folk som gjør vanlige, eller kanskje uvanlige, ting, sier Norge Rundts nye programleder Julie Groseth.

Publisert Sist oppdatert

Julie Groseth tar over rollen som programleder for Norge Rundt etter Birte Bringsvor.

Groseth er til daglig programleder og reporter i NRK Finnmark. Hun ser fram til å ta over jobben med å lede det populære TV-programmet de neste tre månedene.

– Jeg gleder meg ekstremt mye. Jeg har vokst opp med Norge Rundt og hatt et forhold til det i så mange år. Det å kunne være en av de som presenterer Norge Rundt vil jeg kalle en drømmejobb, sier Groseth, som nå får drømmen oppfylt, til Medier24.

Etter å ha fullført journalistikkutdanningen på OsloMet dro Groseth til Finnmark for å jobbe for distriktskontoret til NRK.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på [email protected]

De neste tre månedene blir hovedkvarteret Bergen. Hun ønsker å få med seg seerne rundt i det langstrakte landet og vise fram personer man ikke vanligvis treffer gjennom den daglige nyhetsstrømmen.

– Jeg håper å kunne dra steder hvor folk vil kjenne seg igjen, men samtidig også vise steder og mennesker som vanligvis ikke ville blitt sett i andre type medier.

– Personlig håper jeg å vise fram at jeg er både blid og glad, legger hun til.

Groseth er ikke i tvil om at Norge Rundt også i dag står sterkt.

– Jeg er sikker på at står like sterkt i dag som i starten. Så kan man stille seg spørsmål om hvordan et program klarer å holde seg så godt i så mange år, spør Groseth før hun svarer like godt på sitt eget spørsmål:

– Jeg tror grunnen at så mange ser på Norge rundt er at det er vanlige folk vi ser. Vi blir kanskje lei av å se politikere og kjente folk i ruten hele tiden. Folk liker å se vanlige folk som gjør vanlige, eller kanskje uvanlige, ting.

Som en representant fra landets nordligste fylke, håper Groseth at hun får dratt til Finnmark for å lage en reportasje og innslag til Norge Rundt.

– Det burde jeg klare å få til. Når man blir valgt fra et distriktskontor så føler jeg at det er en slags plikt å vise fram Finnmark.

Powered by Labrador CMS