Noman Mubashir håper å få noen dager på hytta i Hallingdal denne påsken.
Foto: Privat
Påskepraten:
NRK-profilen velger utradisjonelt i påsken: – Vi er så amerikaniserte i Norge
Noman Mubashir har klare anbefalinger om hva man bør se på i påsken, forteller han i #Påskepraten.
Medier24 stiller denne påsken en rekke spørsmål til medieprofiler i spalten #Påskepraten.
Neste person ut er NRK-journalist og programleder Noman Mubashir.
– Hva gjør du i påska? (og når hadde du sist ski på beina?)
– Vi har nylig kjøpt vår første hytte. I Ål, Hallingdal. Planen er å tilbringe noen dager på hytta i påsken. Problemet er at alle møblene vi har bestilt kommer i slutten av april. Så vi må trolig sitte på gulvet og spise mat.
– Det er cirka 2 år siden jeg stod på ski. Så det er virkelig på tide å børste vekk støvet fra skiene mine.
– Når finner du roen på ferie?
– Når det er ingenting som skal skje. Ingen avtaler. Ingen kommer på besøk. Da har jeg påskepuls.
– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?
– Jeg forsøker innimellom å se tv-serier som ikke er amerikanske eller engelske. Akkurat nå ser jeg tyrkiske Ethos, indiske Bombay Begums, franske No Mans Land og spanske Madre Solo Hay Dos. Det er sunt og godt å få innblikk i andre måter å fortelle historier på. Ikke minst høre andre språk. Vi er så amerikaniserte i Norge.
– Anbefaler også boka «Skal du ikke gifte deg snart» skrevet av Nancy Herz. Det en sterk, rørende og varm samtale mellom mor og datter om kulturforskjeller og ulike drømmer. Alle burde ta en samtale med moren sin. Det kan rense lufta.
– Hvordan vil du karakterisere medieåret så langt i år?
– Det har stort sett handlet om Corona, Gjerdrum og Trump.
– Det har vært et krevende og hektisk år for journalistene. Først Gjerdrum og deretter angrepet på Kongressen i Washington og selvsagt coronareportasjer fra morgen til sent på kveld. Det blir mange tall og statistikker å følge med på. Det første jeg gjør når jeg våkner er å sjekke smittetallet for Oslo på mobilen min. Deretter for hele landet. Og så antall sykehusinnleggelser, antall døde og antall mennesker som er vaksinert i hele Norge før jeg tar turen ut i den store verden. Det er ikke sunt.
– Hvordan blir resten av medieåret 2021?
– Det blir enda flere coronareportasjer, tall, analyser og vaksiner. Men jeg ser for meg lysere tider for Norge fra rundt juni. Flere gladsaker. Færre døde, smittede og innlagte. Det er lov og håpe. Og vi må ikke gi opp håpet selv de aller fleste av oss kjenner nå på melkesyren i den siste oppoverbakken.